Annons:

Blockholm – Minecraft i verkligheten

Alla som har barn vet att senaste flugan bland kidsen är spelet Minecraft. Nu har Arkitektur- och designcentrum en utställning där delar av Stockholm är uppbyggda som Blockholmen. En rolig om än liten utställning för både stora och små.

Minecraft – ni har säkert hört talas om det men vet inte riktigt vad det är. Samma var det här och när det finns tillfälle att se en Minecraftutställning i verkliga livet tar jag och sönerna tillfället i akt och åker till Arkitektur- och designcentrum på Skeppsholmen i Stockholm.  
Blockholmen heter utställningen som är en del av Stockholm uppbyggd i skala 1:5 inne på museet. Utställningen är mindre än man tror och eftersom det är lite luddigt skrivet på hemsidan har jag svårt att förstå vad som är i spelet och vad som är i verkliga utställningen.
Direkt när man kommer in är det ett litet berg uppbyggt där barnen börjar sitt Minecraftbyggande på läsplattor. Väldigt uppskattat av killarna som genast sätter igång att skapa byggnader, landskap, vatten och sen förstås spränger bort alltihop.
Att det inte gick att gå på de uppbyggda Minecraftlandskapen blir många barn besvikna på. De fyrkantiga klossarna lockar verkligen de små att klättra upp.  
Men det finns mycket för den här generationens barn att gå igång på ändå. Att rita sin egen Minecraftgubbe och sedan scanna in honom var en hit som de flesta testade – både barn och vuxna. Instruktionerna är enkla och det är coolt att se ens teckning bli en 3D-person.
Trots att det är lördagsförmiddag räcker antalet datorer och läsplattor till barnen, och det enda som är i behov av en kärleksfull hand är pennorna.
Att utställningen är gratis för barn/ungdomar under 19 år gör den ännu mer lockande. Ett solklart alternativ för familjen som vill bekanta sig med ny teknik och fika med Stockholms bästa utsikt!

Tips 1: Delta i byggandet av Blockholmen hemifrån – då blir utställningen ännu mer givande
Tips 2: Ladda ner din ritade Minecraftgubbe och lek med honom i ditt spel hemma

Kommentarer är stängda.

Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024