Annons:

Glatt voff för hundvänligt hotell

Mercure Hotels satsar på hundägarna och uppmärksammar deras bästa vänner på olika sätt. TN bad norwichterriern Sickan testa hur hundvänligt det nya konceptet verkligen är.

Vi hundar vet att vi är människans bästa vän. Ändå betraktar många hotell oss som något katten släpat in. Botten! Jag brukar få sova i sunkiga, inrökta rum längst bort i korridoren. Inte kul varken för mig eller mina människor.

Annat är det på Mercure Hotels söder om Stockholm. Men den där egna incheckningen märker jag inget av. Jag får inte välja storlek på hundbädd och ingen hälsar speciellt på mig. Å andra sidan hamnar en prasslande påse som luktar gott i mattes väska. Och hundbädden plus skålar finns på rummet. Den mjuka dra-på-klädseln är visserligen för liten för bädden, men det gör inget för människosängarna är skönast. Där tänker jag sova.

Rummet är rent och fräscht. Fast om jag inte hade varit den lilla söta hund jag är, skulle nog standardstorleken vara i minsta laget. Min leonbergerkompis Elsa hade haft svårt att snurra runt.

Medan jag ägnar mig åt det smaskiga benet i välkomstpåsen, studerar matte kartan med tips på hundpromenader som hon fick. Smart, för hotellet ligger nära E4:an och där vill man ju inte gå och nosa.

Tur jag packade ner mitt finaste strasshalsband – jag får nämligen följa med till restaurangen. Toppen! Jag vill ju vara med min matte så mycket som möjligt.

Hovmästaren börjar genast kela med mig. Först tänker jag att han bara fjäskar. Men han luktar hund och jag känner att han har hundvana. Han lägger upp min beställda tuggpinne med anka jättesnyggt. Fast ärtskotten får matte äta upp. Andra matgäster blir förtjusta när de ser mig, så jag får nya kompisar – och en massa kel – medan matte äter middag. Jag hör och ser att hon är jättenöjd med sin mat.

På natten sover jag jättegott och slipper störande ljud. Det är skönt för oss som har känsliga öron och måste vakta flocken. Matte muttrar lite om tillägget 150 kronor ”för extra städning”. Men med tanke på att vi bott fräscht – och jag fått följa med i restaurangen – tycker jag det är okej.

När vi checkar ut får jag ett hundkex. Det är stort och jag sölar ner mattan lite. Men tjejen i receptionen bara ler glatt och vinkar hej då när jag drar iväg på dagens första nosrunda. Fler sådana här hotell, säger jag!

 

Fakta Mercure Hotels

Finns i utkanten av Stockholm, Nyköping och Malmö.

Pris hundrum: Från ca 1 000 kronor för standarddubbelrum. 150 kr tillägg för hund. Då ingår hundbädd, matskålar och en välkomstpåse. Hunden är välkommen i restaurangen där man erbjuder en speciell hundmeny med olika godsaker i samarbete med Dogman.

Tips 1: Boka ett större rum (tillägg) om du har en stor ras! Standardrummen är i minsta laget för stora brukshundar.

Tips 2: Ät i restaurangen! Dels får du ha med din hund, dels är den bra.

TN:s betyg

Hotellstandard för hund: +++++

Hundservice i restaurang: ++++

Extra städtillägg 150 kr för hund: +++

Kommentarer är stängda.