Annons:

Annons:

TN testar: Ett säkert Cort på Mallorca

Svenskhotellen blir bara fler och fler på älsklingsön Mallorca. Travel News har provsovit en svit i designdrömmen Hotel Cort mitt i det dynamiska Palma.

För tre år sedan gjorde Travel News ett nedslag på Mallorca och kartlade alla hotell som har svenska ägare. Redan då ryktades det om att ett nytt spännande hotell var på gång, men mer än så fick vi inte veta.

Sommaren 2013 öppnade det senaste tillskottet – Hotel Cort som ligger centralt på torget Placa de Cort i Palma och nära den berömda katedralen La Seu. Bakom hotellet står samma svenska duo, Joachim Odqvist och Ture Stendahl, som startade designhotellet Hotel Tres.

När vi landar mitt i juli är hettan dallrande och väskorna tunga att släpa längs kullerstensgatorna. Och släpar gör vi – för trots sitt centrala läge är inte Hotel Cort särskilt lätt att hitta – i alla fall om man tittar uppåt som vi gör. Namnet på hotellet står nämligen inte på någon husfasad utan stenlagt i mosaik vid ingången. Så blicka neråt ni som ska dit – vi gick runt kvarteret några gånger innan en snäll glassförsäljerska ledde oss till ingången.

Väl innanför dörrarna möts vi av en liten, intim reception och en glad spanjorska som visar oss upp till en av de 16 sviterna. Hotellet är inrett av den kände designern Lázaro Rosa Violan och eftersom det bland hotellets ägare, vid sidan av svenskarna, även finns spanjorer har han eftersträvat en mix av de bägge länderna.

Sviten är något övermöblerad men en dröm för den inredningsintresserade. Väggarna är klädda med traditionellt mallorkinskt tyg som dämpar barnens stoj effektivt. Maken slänger sig som vanligt på sängen och bägge tummar åker instinktivt upp – sängen får väl godkänt.

Badrummet är helt klart en tiopoängare. Vacker mosaik på väggar och golv, Molton Brown-produkter och konst att vila ögonen på.

Bäst är dock terrassen uppe på taket. Ett fåtal solstolar, parasoller och en liten pool att svalka sig i. En dröm för oss som steg upp klockan 03.00 för att flyga lågprisflyg ner till värmen.

Restaurangen på hotellet är populär och ganska dyr jämfört med de lokala konkurrenterna på stan.

Frukosten är à la carte och förutom att det känns lite pinsamt att beställa hela menyn är den helt underbar. Färskpressad juice, krämig yoghurt, starkt kaffe och frasiga croissanter.

Hotel Cort ger definitivt mer­smak och läget kunde inte vara bättre om man är intresserad av att promenera runt i staden. Dock tror jag inte att hotellets främsta målgrupp är barnfamiljer. Det är lite för mycket saker som kan gå sönder och poolen på taket är lite liten för deras vilda lekar.

Hotel Cort

Hitta hit: Hotel Cort som består av 16 sviter ligger i hjärtat av Palma de Mallorca, 10 minuters promenad från Palmas hamn vid Placa de Cort.

Pris: Rummen kostar från 150 euro. Kan finnas billigare under lågsäsong.

Tips 1: Njut av Spaniens (förmodligen) skönaste säng och kuddar.

Tips 2: Duscha mycket och smörj in dig massor. Molton Brown-produkterna är ljuvliga.

Kommentarer är stängda.

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.