Annons:

Hela 17 enheter kan bli bästa vandrarhem i nordvästra Skåne

Nu presenterar vi de sjutton vandraheml i nordvästra Skåne som kan vinna ett Wilhelmina Skoghpris. Vinnaren presenteras den 28 oktober på Travel News Business Forum.

Ett vandrarhem är ett övernattningsställe ursprungligen avsett för vandrande eller cyklande ungdomar och barnfamiljer. 2021 hänger alla då och då på ett vandrarhem. Ett vandrahem kännetecknas av valfrihet i frukost, lakan och handdukar och möjlighet till att laga mat i självhushåll. Ju mer du gör själv desto billigare blir det. Det innebär att vill du ha ett “vanligt” hotellrum går det också att ordna förstås. 

Cityvandrarhemmet Helsingborg

Läget är allt! Endast 200 meter från Helsingborgs centralstation gör att de passar de flesta resenärer. Här finns enkla och fräscha rum i varierande storlek, men sovsalar slipper du. 

Bläsinge Gård / Vandrarhem Jonstorp

Mysigt och lantligt pensionat i Jonstorp med vackra omgivningar. Här finns också en bröllopslada från 1890, om du önskar ett skånskt, lantligt och avskilt bröllop. 

Båstads vandrarhem

Centralt vandrarhem i centrala Båstad, endast fem minuters promenad från stranden och havet! Passar den aktiva resenären, här ingår gym och möjligheten att hyra tennis- och padelbanor. 

Helsingborgs vandrarhem centrum 

Billigare är svårt att hitta! På Helsingborgs vandrarhem centrum bor dessutom barn under fem år gratis. Här bor du i otroligt enkla rum, men fräscha för vad du betalar. 

Nyckelbo vandrarhem

Hemtrevligt och enkelt vandrarhem, en liten bit norr om Helsingborg. Här bor du i en större villa, vilket bidrar till hemmakänslan och har tillgång till en stor grill, en trädgård och en bastu. 

Vens Vandrarhem

Välkommen till sommaridyll! Vens vandrarhem ligger alldeles intill strandkanten och är perfekt utgångsläge för dig som ska utforska vackra Ven. Här erbjuds enkla, men vackert belägna rum med utsikt över havet. 

Klåveröds vandrarhem 

Extremt naturnära vandrarhem, mitt uppe på Söderåsen vid Skåneleden, nära Skånes högsta punkt! Njut av naturen och bo i komfortabla rum med humana priser i huvudbyggnaden eller i små stugor i skogen. 

STF Helsingborg/Miatorp 

Prisvärt hotell mellan knutpunkten Helsingborg och den genuina fiskebyn Råå. Ett perfekt hotell att utgå från på semestern då det är nära till bland annat Kullaberg naturreservat, Ven, Sofiero Slott, Danmark och mycket mycket mer. 

STF Skäralid 

Familjeägt vandrarhem intill ett av de mest besökta turistmålen i södra Sverige, Söderåsens nationalpark. Här bor du i en lugn och hemtrevlig miljö i Skäralids gamla stationshus från 1892 eller i den gula villan, båda med naturen runt knuten. 

STF Skäralid/Pensionat Söderåsen 

Avskilt, familjärt och mysigt pensionat på Allarpshöjden, inom gångavstånd till Söderåsens nationalpark och diverse vandringsleder. Här kan du välja mellan att bo i något av de sju B&B-rummen, där frukost ingår, eller i någon av de två lägenheterna, där självhushåll gäller. Missa inte all djur som rör sig fritt på gården!

STF Landskrona 

Bo i en stor villa med en lummig trädgård, mitt i parkernas stad, Landskrona. Här väntar en välbevarad villa från 1900-talets början med vackra trägolv och närhet till det mesta i regionen. 

STF Röstånga/Villa Söderåsen B&B

Otroligt vackert sekelskifteshus som uppfördes redan 1904, då som ett turisthotell och är i dag en blandning mellan ett vandrarhem och ett B&B. Här har du nära till hela nationalparken samt chansen att lära känna likasinnade i hotellets rymliga trädgård. 

Ängelholms vandrarhem i centrum
Ett gemytligt vandrarhem i centrala Ängelholm, ett stenkast från hav, natur och ortens kärna. Vandrarhemsvillan, som byggdes 1938 och som blev vandrarhem 2007, har åtta sovrum, en stor matsal och en stor trädgård.

Vejbystrands vandrarhem
Med havet och naturen som granne! Vejbystrands vandrarhem ligger på södra Bjärehalvön och är ett perfekt alternativ om du reser på sommaren, med närhet till sandstränder, småbåtshamnar, gårdsbutiker och restauranger. 

Hallandsåsens vandrarhem/B&B

Familjärt och mysigt boende strax norr om Ängelholm på Hallandsåsens södra sida. Vad sägs som närhet till både sjöar, skogen, stränder, skidbackar och hela Bjärehalvön? 

Fleninge Classic Motel 

Fleninge Classic Motel är ett så kallat klassiskt motorvägshotell, som det finns gott om ute i Europa och USA, men som är en ovanlig syn i Sverige. Den arkitektritade 50-talsbyggnaden är belägen nordost om Helsingborg och är Sveriges äldsta fortfarande verksamma motel.

Läs mer om Travel News Business Forum Nordvästra Skåne och Wilhelmina Skoghpriset här och anmäl dig här.

Kommentarer är stängda.