Annons:

TUI gasar i Umeå med charterflyg till Kreta

Den sista augusti börjar återigen en av Sveriges största researrangörer, TUI, att erbjuda charterresor direkt från Umeå Airport. Första destination att lanseras under hösten är Kreta, följt av resor till Kanarieöarna, enligt ett pressmeddelande.

Den 31 augusti lanserar TUI återigen charterresor direkt från Umeå Airport. Den första charterlinjen och flygtrafiken utrikes på närmare 1,5 år går till Kreta, Grekland. Inför höstlovet utökar TUI utbudet med veckovisa direktavgångar till Kanarieöarna, Spanien. Samtidigt återstartar också Ving sina charterresor från Umeå till Gran Canaria.

Även om resandet fortfarande är kraftigt präglat av pandemin har efterfrågan på flygresor ökat, både i form av reguljärflyg och charterresor. Under sommaren hade samtliga Swedavias flygplatser en stor uppgång i trafik och passagerarantal jämfört med föregående månader. Under juli flög fler än 28 000 resenärer inrikes från Umeå Airport, ungefär hälften av antalet resenärer jämfört med samma månad 2019, före pandemin.

– Vi är naturligtvis väldigt glada att man ser en ökad efterfrågan och början till en återhämtning för flyget. Att TUI återvänder till vår flygplats och erbjuder våra resenärer att resa utomlands med direktflyg inför hösten är viktigt för återhämtningen i regionen, säger Bengt-Ove Lindgren, flygplatschef Umeå Airport i ett pressmeddelande.

– För resor inom Europa skapar EU:s digitala covidbevis förutsättningar för ett förenklat resande då rutinerna för kontroll kan samordnas ytterligare. Vi uppmanar dock våra resenärer att hålla sig uppdaterade om inresereglerna på sin destination och följa de rekommendationer som gäller för ett säkert resande, avslutar Bengt-Ove Lindgren i ett pressmeddelande.

Kommentarer är stängda.

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024