Annons:

Egypten blir vinterns resmål

Egypten är årets raket i vinter, medan Thailand har tappat något i popularitet. Samtidigt vinner resor västerut till USA och andra dollarländer mark. Det är de senaste trenderna i Ticket Collection, resebyråkedjan Tickets återkommande reseundersökning.   Den destination som ökat mest i antalet bokningar, 25 procent, i vinter är Egypten. Till Sharm el- Sheik har bokningarna till och med fördubblats jämfört med i fjol.

Landets uppsving har samband med den korta restiden, ett stort utbud av all inclusive-anläggningar och exotiska upplevelser. En annan orsak är det relativt sett låga priset. På samma sätt anges prisnivån tillsammans med en längtan efter nya resmål som en orsak till avmattningen i resandet till Thailand.
– Jämfört med förra vintern märker vi av en ökad priskänslighet. Kunderna vill ha fortsatt hög kvalitet på boendet, men resans totalpris har blivit allt viktigare. I stället för två veckor till Thailand väljer fler att resa en vecka till Kanarieöarna eller Egypten och det är stor efterfrågan på all inclusivehotell, säger Martin Durnik, kommunikationschef på Ticket.
Andelen bokningar till Thailand under vintersäsongen har minskat från 40 procent till 30 procent. De orter som tappat mest bokningmässigt är Thailanddestinationerna Phuket inklusive Krabi och Bangkok.
Landet kniper trots nedgången ändå förstaplatsen på listan över mest bokade destination till vintern.
– I takt med att Thailandfebern har lagt sig blir destinationerna västerut allt hetare för de som vill vara borta en längre tid och dessutom uppleva något nytt. Populärast är Florida och New York, men det är också många som väljer att resa runt i USA, gärna med bil, säger Martin Durnik. 
Bokningarna till USA har ökat med 25 procent jämfört med samma tidpunkt i fjol. Även intresset för kryssningar i Karibien har ökat markant.
En annan trend är att intresset för jul- och nyårsresor ökat kraftigt de senaste åren.
I år har intresset varit extra stort på grund av att årets röda dagar ligger optimalt för att kunna vara borta två veckor.
KARIN STARKMAN AHLSTEDT

Kommentarer är stängda.

Area Sales Manager till Stockholm
Sista ansökningsdag:
5 juni 2024
Clarion Hotel Post söker Food & Beverage Director
Sista ansökningsdag:
28 maj 2024
Flygtaxis Support söker nya medarbetare
Sista ansökningsdag:
4 juni 2024