Annons:

Fredagskrönikan: Rekordvecka på Travel News

Det har varit en rekordvecka på Travel News. Vi har de senaste nyhetsheta dagarna dubblat antalet läsare till 40 000 i veckan. Mest lästa har förstås våra artiklar och analyser av händelserna på SAS varit. Pilotstrejken och rekonstruktionen av reseindustrins viktigaste bolag är förstås mumma för en affärstidning med uppdraget att bevaka branschen.

 

Läsare av Travel News blev knappast förvånade när piloterna för sjätte gången på tolv år gick ut i strejk. SAS vd Anko van der Werff har förstås rätt när han säger att det sitter i bolagets gener att strejka. När bolaget föddes för 75 år sedan började man med en flera månader lång strejk. De tre nationella flygbolagen i Sverige, Norge och Danmark ville inte slåss ihop till ett skandinaviskt och protesterade.

Så har det fortsatt. 

”I valrörelsen lovar jag att jaga politikerna som har ansvaret för näringspolitiken och fråga dem om SAS, Arlandas utbyggnad, höghastighetståg och Brommas nedläggning”

Trots att Travel News är en liten redaktion tycker jag att vi närmar oss frågan om SAS-piloternas strejk utifrån flera vinklar. Jag är personligen ganska skeptisk till strejken medan vår seniorreporter Leif Holmkvist tycker att man ska följa ingångna kollektivavtal. Att vår näringsminister såsom största ägare i SAS duckar i frågan är förstås upprörande. Man hade kunnat förvänta sig mer av en gammal LO-ordförande och socialdemokrat. 

Nyss hemkommen från Almedalen och politikerveckan kan jag dock konstatera att få politiker bryr sig om SAS. Det är andra frågor som kommer att avgöra valet. Men det accepterar Travel News förstås inte. 

I valrörelsen lovar jag att jaga politikerna som har ansvaret för näringspolitiken och fråga dem om SAS, Arlandas utbyggnad, höghastighetståg och Brommas nedläggning. 

Rese- och besöksnäringen utmålas ofta som en ny basnäring när politiker från vänster till höger talar. Men när det kommer till handling är det ofta tyst och tomt. 

Arbetsgivarorganisationen Visita driver frågan om fortsatt sänkt arbetsgivaravgift för unga. Det är en överlevnadsfråga för många mindre företag i restaurangbranschen om de ska nå vinst och tillväxt. Inte heller denna fråga kommer Travel News att negligera när vi pratar med de som vill bli Sveriges folkvalda. 

***

Ja, ja. 

Nu efter Almedalen går vi på redaktionen ner lite i tempo. Jag kommer att resa i runt i Skåne nästa vecka. Det får bli en bilsemester nu när piloterna strejkar. 

Jag har också köpt min första all inclusive resa till Turkiet med Nazar. Avresa den 25 juli. 

Och så blir det en veckas bilsemester i Baltikum i augusti innan jag är tillbaka på redaktionen på Convendum på Vasagatan 16. 

Men misströsta inte. 

Fredagskrönikan kommer varje vecka. 

Och det blir med största sannolikhet en resedagbok från Estland, Lettland och Litauen på Travel News systertidning RES

I höst blir det några intensiva månader med Travel News Market den 11 november som topp. 

Och ja, har du nu några nyhetstips är det bara att mejla. 

Och ha en skön sommar. 

Det finns inget bättre än varma soliga dagar. 

Comments

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Våra regler är enkla:Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 kommentarer Öppna