Annons:

Fredagskrönikan: Sockerbiten som får reseindustrin att snurra!

Jag har hängt en del på “nya” Sturehof den senaste veckan. Jag gjorde en lång intervju med Svenska Brasseriers huvudägare PG Nilsson i fredags och i måndags så öppnade de dörrarna till de nygamla lokalerna på Stureplan 2. Då ville jag vara med. Kassaapparaten var ännu inte installerad så jag fick swisha betalningen för dagens lunch, en havets Wallenbergare med potatismos.  

Dagen efter var jag tillbaka för en lunch med min goda vän Dominika Peczynski . Eftersom jag tog dagens lunch igår ville jag ha något nytt denna gång. Det blev kokt torskstjärt. Dominika som vill gå ner i vikt tog vit sparris. Det skulle vi inte ha gjort. 

Maten dök nämligen inte upp. 

Dominika skämtade med personalen och sa att det var eftersom vi var så tjocka som vi inte fick in någon mat. 

– Ni vill att vi ska banta, säg som det är… gormade hon.

Trots detta var det mycket god stämning i matsalen och vi började prata med duon som satt bredvid. Två av landets finaste jurister om jag inte misstar mig. 

“Utan flyget stannar reseindustrin”

När jag började på Travel News så fanns inte kategorin restaurang i vårt artikelarkiv. Nu efter några år finns det 303 artiklar. Det är ganska få om man jämför med kategorin flyg som har 13 068 artiklar. Jag brukar säga till människor jag möter på stan att Travel News ska publicera en artikel om SAS om dagen. Det är vårt viktigaste bevakningsområde. SAS och flyg alltså. Utan flyget stannar reseindustrin. 

Och det blir världskrig, men det har inte alla fattat.

Tvåa på min lista över viktigaste bevakningsområden är kategorin hotell. 3728 artiklar finns om detta för reseindustrins helt nödvändiga ämne. Restaurang är på min topp tio. Det är en av de absolut viktigaste reseanledningarna. Jag brukar hävda att reseindustrin är den globala ekonomins startmotor. Nya restauranger är startmotorn för själva reseindustrin och en massa andra näringar. 

I veckan har vi också skrivit om restaurang Solen som krögarduon Adam och Albin precis har öppnat i Slakteriområdet bredvid Globen i södra Stockholm. Solen ligger mitt i ett öde industriområde och här ska det vara en byggarbetsplats i minst tio år. Det kan kanske tyckas vansinne att öppna nu innan det finns boende och företag i närheten, men då har man inte fattat mycket. 

För det är restaurangen som är sockerbiten som lockar till sig alla andra. Alla vet nämligen att en restaurang som ligger på en bakgata måste vara bättre än de flesta för annars vore den tom. En restaurang på en bakgata måste locka till sig kräsna kunder för det är ingen som går förbi av misstag och slinker in.

“Det är första gången vi gör detta och vi lär oss hela tiden hur vi ska bli bättre”

På måndag klockan 15 kör vi Travel News Business Forum i Stockholm för första gången. Det är i nuläget 200 anmälda i en lokal som bara sväljer 180 personer, men jag vet att några kommer att hoppa av. Först är det ett gäng hearings om hur vi ska utveckla Stockholm för att locka fler turister och sen delar vi ut Wilhelmina Skoghpriser i olika kategorier. 

I nomineringsprocessen och när vi utser vinnarna har vi samarbetat med Visit Stockholm och med en liten grupp kunniga personer inom området turism och resande. 

Det är första gången vi gör detta och vi lär oss hela tiden hur vi ska bli bättre. En ny kategori som, vad jag vet Travel News aldrig har uppmärksammat tidigare, är nyöppnade restauranger. Ibland skrivs det kommentarer på vår sajt när vi skriver om restauranger att det inte är “Travel News”, men nu kanske ni har förstått vad jag tycker. 

Mitt mål är att Travel News ska vara en bred affärstidning som skriver både om flyg och krögare som PG Nilsson. 

Nu kanske ni undrar hur lunchen med Dominika på Sturehof slutade? Maten kom in till sist, men vi slapp betala eftersom det hade dröjt så länge. 

Torskens bak var en upplevelse.

Och alla ni som tycker att vi ska skriva mer och bättre om SAS kan vara lugna. Nästa vecka har jag fått min första intervjutid med bolagets vd Anko van der Werff.

Och med dessa ord vill jag önska alla läsare av Travel News en skön helg. Vi hörs igen på måndag. 

 

En kommentar

  1. Peter Hellman: Viggo, Har jobbat länge i resebranschen. När jag startade i början på 70-talet så identifierade jag resmålen som var viktiga, speciellt med fokus på Europas storstäder. När jag reste så kom jag alltid att identifiera bra restauranger. Det fanns några viktiga krav jag lärde mig från den tiden. Alltid kontrollera hur toalett hygien såg ut. Fanns alltid ett samband med hur ordning i köket kunde tänkas vara. Ett annat tips är att de restauranger som låg nära en saluhall eller fiskebåtarna ofta hade färska råvaror och produkter.. Vi hade ofta grupper som ville boka bord, de är alltid trevligt med runda bord för ca 8-12 personer -stämningen och att alla kan tala med varandra höjer värdet... Vidare så har jag s köpt ett 50 tal Guide Michelin böcker som referens info med fokus på restauranger.. Viggo bra att du skriver om restauranger det är en viktig del i en reseupplevelse och med tanke på hur komplext det blivit med miljöfrågor, allergier, laktos, gluten så är det inte lätt att arrangera bra restauranger för stora grupper... Svara

Comments

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Våra regler är enkla:Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

1 kommentar Öppna
Area Sales Manager till Stockholm
Sista ansökningsdag:
5 juni 2024
Clarion Hotel Post söker Food & Beverage Director
Sista ansökningsdag:
28 maj 2024
Flygtaxis Support söker nya medarbetare
Sista ansökningsdag:
4 juni 2024