Annons:

Annons:

Viking Lines nya fartyg ska heta Viking Glory

Under våren har Viking Line haft en stor tävling för att bestämma namnet på rederiets nya kryssningsfartyg. Tusentals namnförslag har inkommit från Sverige, Finland, Åland och övriga världen. Av dessa valdes tio finalbidrag ut som över 30 000 personer nu har röstat på. Idag den 27 maj tillkännager Viking Line att det nya fartyget ska heta Viking Glory, enligt ett pressmeddelande.

År 2021 kommer en helt ny kryssningsupplevelse till Östersjön när Viking Line lanserar sitt nya, klimatsmarta fartyg. Fartyget som kommer att gå varje kväll från Stadsgården i Stockholm till Åbo i Finland och tillbaka, byggs just nu i Xiamen i Kina. Inför att namnet ska ristas i plåten bestämde sig rederiet för att ta hjälp av allmänheten.

– Engagemanget har överträffat alla våra förväntningar, vi är så glada och tacksamma över att tusentals människor har tagit sig tiden att hjälpa oss med att välja namn. Nu ser vi fram emot att fortsätta skapa Viking Glory, säger Gustaf Eklund, Head of Business Development och ansvarig för utvecklingen av det nya fartyget hos Viking Line.

Av de som deltog i tävlingen belönas de som var först om att föreslå vart och ett av de tio finalbidragen med varsin premiärkryssning med det nya fartyget. Förstapriset i form av två hedersplatser på jungfruturen 2021 går därmed till den som var först om att föreslå namnet Glory. Viking Line kontaktar samtliga tio vinnare under vecka 22. Totalt deltog 22 500 personer med namnförslag, varefter drygt 30 000 var med och röstade på finalbidragen.

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA
Affärsresesäljare Göteborg och Stockholm
Sista ansökningsdag:
9 oktober 2019
HJÄLP!
Sista ansökningsdag:
16 oktober 2019
Escape Travel söker digital marknadsförare
Sista ansökningsdag:
23 september 2019