Annons:

Tivoli firar 180 år med fest, fyrverkerier och födelsedagspriser

Danmarks främsta turistmotor är värd för ett veckolångt firande för att markera att det är 180 år sedan Tivolis grundare, Georg Carstensen, öppnade sina dörrar för första gången. Sedan dess har Tivoli utvecklats till ett danskt kulturarv, enligt ett pressmeddelande. På själva födelsedagen den 15 augusti hålls en konsert på gräsmattan med Tivoli Big Band, Caroline Henderson och Rasmus Bjerg, och du kan köpa ett turpass för 180 DKK, medan flera av Tivolis restauranger erbjuder speciella födelsedagsmenyer för 180 DKK under hela veckan.

Födelsedagsfirandet pågår mellan 14-20 augusti.

Susanne Mørk Koch

Tivolis direktör, Susanne Mørk Koch, säger om 180-årsdagen:

– Många människor från Danmark och utlandet har sina egna minnen av Tivoli och många har besökt nöjesparken, som öppnade 1843, i generationer. Tivolis DNA har alltid varit för alla, och vi ser fram emot att ge alla gäster ett antal extra upplevelser under födelsedagsfirandet. Programmet sträcker sig över flera dagar, där vi tillsammans med gästerna firar de goda klassiska traditionerna samt de innovationer som har säkerställt Tivolis existens i 180 år.

Tivoli trädgårdarnas historia

Det var den 15 augusti 1843 som Tivolis skapare, Georg Carstensen, välkomnade mer än 3 000 gäster på Tivolis öppningsdag. Köpenhamnarna strömmade till och blev djupt fängslade av den förtjusande och exotiska värld som mötte dem på de gamla vallarna som de kände så väl. Kinesiska, turkiska och pompejanska byggnader och lusthus, färgglada lampor och ett sus i magen väntade bakom träporten. Slutligen fick Köpenhamn det som så länge varit på modet i Europa, en nöjespark där man kunde äta, dricka, lyssna på musik, se teater, skjuta på mål, rutscha och inte minst promenera runt i ett vackert komplex.

Tivoli besöktes av hög och låg, ung och gammal, och mångfalden i både koncept och gästmix har fortsatt sedan dess. I år firar Tivoli sin 180-årsdag med en veckolång fest och firande runt den 15 augusti med något för alla. Men naturligtvis är själva dagen något alldeles extra.

Kommentarer är stängda.

Reservation & Ticketing Agent – Copenhagen
Sista ansökningsdag:
30 september 2024
Account Manager Sales – Sweden & Finland
Sista ansökningsdag:
23 september 2024