Annons:

Cross country-cykling över Jämtlandsfjäll

Jämtland hänger på det ökade intresset för terräng-cykling genom att planera för en cross country-led från Meråker till Storlien. Visionen är att man i framtiden ska kunna cykla på leder hela vägen från Sundsvall till Trondheim.

Storlien har ett försprång jämfört med många andra ställen då många destinationer har problem med markägare i byggandet av leder berättar Högsfjällshotellets platschef Ronny Juhlin för Länstidningen Östersund. Högfjällshotellet äger marken som är aktuell vilket gör att man ser fördelar med att locka gäster även sommartid. Som ett komplement till cykellederna har det byggts en cykelbana, en pumptrack, i Storlien.

Den nya leden ska knytas ihop med lederna på den norska sidan vilket kommer ge milslånga cykelleder som ska passa allt från nybörjare, som hyr cykel och instruktör, till inbitna cross country-cyklister. Meråker och Storlien har samarbetat under flera år för att få till en cykelled på fjället.

– Egentligen så har vi en vision om att vi först ska kunna cykla från Enafors till Meråker. Men i förlängningen så vill vi att man ska kunna cykla från Åre till Meråker. Och i den absoluta förlängningen är det faktiskt  från kust till kust. Från Sundsvall till Trondheim säger Ronny Juhlin i Svt Jämtland.

 

En kommentar

  1. Lars B: Fantastiskt! Stor potential att locka folk fr mellan och syd-Europe.
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024