Annons:

Annons:

Cross country-cykling över Jämtlandsfjäll

Jämtland hänger på det ökade intresset för terräng-cykling genom att planera för en cross country-led från Meråker till Storlien. Visionen är att man i framtiden ska kunna cykla på leder hela vägen från Sundsvall till Trondheim.

Storlien har ett försprång jämfört med många andra ställen då många destinationer har problem med markägare i byggandet av leder berättar Högsfjällshotellets platschef Ronny Juhlin för Länstidningen Östersund. Högfjällshotellet äger marken som är aktuell vilket gör att man ser fördelar med att locka gäster även sommartid. Som ett komplement till cykellederna har det byggts en cykelbana, en pumptrack, i Storlien.

Den nya leden ska knytas ihop med lederna på den norska sidan vilket kommer ge milslånga cykelleder som ska passa allt från nybörjare, som hyr cykel och instruktör, till inbitna cross country-cyklister. Meråker och Storlien har samarbetat under flera år för att få till en cykelled på fjället.

– Egentligen så har vi en vision om att vi först ska kunna cykla från Enafors till Meråker. Men i förlängningen så vill vi att man ska kunna cykla från Åre till Meråker. Och i den absoluta förlängningen är det faktiskt  från kust till kust. Från Sundsvall till Trondheim säger Ronny Juhlin i Svt Jämtland.

 

En kommentar

  1. Lars B: Fantastiskt! Stor potential att locka folk fr mellan och syd-Europe. Svara

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

1 KOMMENTARER ÖPPNA
Säljare till Möten, Event och Partners
Sista ansökningsdag:
31 mars 2019
Air Content Analyst
Sista ansökningsdag:
31 mars 2019
Regional Sales Manager – BIG Travel Sweden AB
Sista ansökningsdag:
14 april 2019
MSC Cruises söker driven resesäljare till kryssningar
Sista ansökningsdag:
2 april 2019
Customer Sales & Service Agent based in Stockholm
Sista ansökningsdag:
2 april 2019