Annons:

Örndalen – ny skidort gör nyemission och breddar ägandet

Örndalen blir den första alpina nysatsningen sedan 80-talet. Nu genomför bolaget en nyemission om 10 miljoner kronor med tre nya ägare.

Det statligt ägda riskkapitalbolaget Inlandsinnovation är en av de nya ägarna, liksom Lupinen Fastigheter i Gävle och Skorvdalen, verksamt bland annat inom bygg och entreprenad. Även de tidigare ägarna Norrlandsfonden, Vema Invest och BE Lundborgs Konsult deltar i nyemissionen.

– Med den nya ägarkonstellationen står vi starkt rustade såväl finansiellt som kompetensmässigt. Vi har nyligen ingått en avsiktsförklaring med Nordic Choice Hotels om ett upplevelsehotell och ser fram emot några intensiva år, säger Mats Svensson, styrelseordförande för Örndalen Exploatering AB.

Planerad byggstart för Örndalen är sommaren 2013. När projektet är klart kommer Örndalen att ha cirka 7 000 bäddar. De sammanlagda investeringarna i Örndalen beräknas till cirka två miljarder kronor. Projektet har stöd hos Härjedalens kommun och Länsstyrelsen i Jämtlands län. De miljötillståndsärenden som är aktuella hanteras just nu av berörda myndigheter och Härjedalens kommuns beslut om detaljplan för området väntas inom kort.

Örndalen ligger i en granndal till Björnrike i Vemdalen och ska bli en året-runt-destination. Namnet har dalen fått av de kungsörnar som man sett i dalgången. Kungsörn är även Härjedalens landskapsdjur. Första åket beräknas till vintern 2014/2015.

Kommentarer är stängda.