Annons:

Säfsen Resort får ny huvudägare

Säfsen Holding med Per Wester som ägare, köper 75 procent av aktierna i Säfsenkoncernen.

Tidigare majoritetsägare Christer Rosén blir kvar som bolagets vd och äger fortsatt 25 procent av aktierna i Säfsen Resort AB.

– Säfsen har haft en fantastisk utveckling och jag ser fortsatt stora utvecklingsmöjligheter. I Säfsen finns en själ och en familjär känsla som vi ska värna om. Både personal och anläggning får mycket höga betyg i gästundersökningar, säger Per Wester.

Året runt-destinationen i Dalarna har stora planer på expansion inom de kommande åren. Säfsen Resort tagit fram översikts- och detaljplaner där 370 byggrätter vunnit laga kraft och ytterligare 300 byggrätter bedöms vinna laga kraft inom ett år. Samtliga byggrätter kommer att ligga på bolagets mark.

– Tillsammans har vi under tio år skapat en anläggning och en verksamhet av hög kvalitet och med mycket gott rykte. Nu är ambitionen att vi ska ta Säfsen till nästa nivå och det känns oerhört spännande, säger Christer Rosén.

Verksamheten omsätter
cirka 70 miljoner kronor och har de senaste fem åren gett ett resultat på 6–10 miljoner kronor per år. Tidigare ägare var Christer Rosén (60 procent), Kjell Ericson (30 procent) och Martin Essunger via XPE Group AB (10 procent).

Kommentarer är stängda.