Annons:

Sportlovstider, ökad efterfrågan på fjällbostäder

Intresset för längdskidor gör att efterfrågan på bostäder i svenska fjällen ökar, men utbudet har sällan varit så begränsat. Det svenska framgångarna inom längdskidåkning har gjort sporten trendig vilket också skapat möjligheter för en ökad fjällturism.

Under sportlovstider brukar intresset för bostäder i fjällen nå sin topp. Det som framför allt efterfrågas är bostäder med ski-in och ski-out läge som gör det lättare att hyra ut, men det ökade intresset för längdskidåkning gör att även mer avlägsna stugor efterfrågas enligt Fastighetsbyråns mäklare på de stora fjällorterna . Utbudet på fjällstugor är dock extremt lågt.

– Utbudet är väldigt begränsat just nu. Jag kan inte komma ihåg att det någonsin varit så lite till salu i Åre vilket lett till mycket spekulanter och budgivningar. I vissa fall har priserna ökat med 30 procent vilket är ovanligt i Åre. Det finns inte heller något som tyder på att utbudet är på väg att öka vilket talar för fortsatta prisökningar, säger Lena Sandström, mäklare på Fastighetsbyrån i Åre.

Kommentarer är stängda.

Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024