Annons:

Årets turistland är tillbaka i GTA – Italien kan vinna

Årets turistland är tillbaka i Grand Travel Award efter några års frånvaro. Här berättar Anna Andersson, Nordenchef på Italian National Tourist Board, varför just Italien ska vinna i år.

Italien kan vinna en Grand Travel Award i kategorin bästa turistland den 26 april på Grand Hôtel, hur känns det?

Vi vet sedan länge att Italien är landet de flesta svenskar drömmer om, och det känns som vi har vind i seglen så att folk också bokar Italien mer och mer. Statistiken pekar ju åt det hållet också, en fin återhämtning rapporteras från branschen med stor efterfrågan på Italien.

Om inte ni vinner, vem borde då vinna?

Norge för kul storytelling i sin marknadsföring, USA för den otroliga produkten totalt sett.

Turistland som kan vinna:

England
Grekland
Island
Italien
Kroatien
Norge
Portugal
Spanien
Thailand
USA

I år är det både resebyråanställda, allmänheten och affärsresenärer som röstar, hur känns det? 

Det känns rimligt.

Gentemot resebranschen har vi haft stort fokus på att informera om läget i Italien under denna evighetslånga pandemi, det vet vi har varit uppskattat. Gentemot allmänheten har vi varit mer synliga de senaste åren, framför allt på sociala medier och andra digitala kanaler och det har lönat sig, samtidigt som vår hemsida italia.it har uppgraderats rejält. Affärsresenärerna tror jag generellt gillar kvalitén i det italienska utbudet. Den italienska livsstilen övertygar brett.

Ni gör mycket undersökningar själva. Vad är viktigaste för kunderna?

  • Den genuina upplevelsen, och här har Italien sååå mycket att erbjuda, otroligt många upplevelser off the beaten track som de flesta har kvar. Exempel: årets kulturdestination i Italien är fiskarön Procida – vem har varit där…? (granne med Capri och Ischia i Neapelbukten)
  • Value for money – Italien har lidit av oförtjänt dåligt rykte att vara dyrt, vilket jag vill bestrida! Det finns några få italienska städer som ligger i nivå med Stockholm, men i det stora hela är Italien ett betydligt billigare ställe att befinna sig på. Och roligare förstås! Och med bättre kvalitet; jämför en cappuccino i Italien för 1,50 € med en i Stockholm för mer än det dubbla…
  • Enkelt att ta sig till destinationen vill många också att det ska vara, och vi gör vad vi kan för att öka antalet flygdestinationer, och de ökar! Också spännande med de europeiska satsningarna på tågnätet; Italien är ett perfekt land att åka runt i med tåg: välförgrenat järnvägsnät med stationer även i småstäder, bra och punktliga tåg, samt billigt.

Ses vi på galan?

Nej tyvärr, är i Italien då. Säg till om jag ska ordna en stand-in… 

Har du något minne från GTA som du vill delge oss?

Preskriberade.

Travel News Market 2019: Anna Andersson – Italienska turistbyrån (Vinnare i kategorin “premium en vecka i Europa” – SARDINIEN)

Namn: Anna Andersson

Titel: Nordenchef på Italian National Tourist Board

Familj: man och två vuxna barn och ett barnbarn

Bor: Långbro (Stockholm)

Senaste resa: Italienska rivieran

Reser jag aldrig utan: bok och glasögon

Favorithotell: SoHo Grand, N.Y.

Favoritreseapp: Google Maps 

Favoritdestination bortom min egen: USA

Min drömresa: Tåg genom Europa när det funkar hyfsat smidigt.

Detta vet vi inte om dig: Västafrikansk dans är kul. 

Kommentarer är stängda.