Annons:

Booking ger 15 procents kickback för fler inrikesresor

Booking.com lanserar kampanj för att få fler svenskar att boka boenden i Sverige som drabbats av pandemin enligt ett pressmeddelande.

Booking.com lanserar en kampanj som riktar sig till kunder från Sverige som tvingats ställa in sina inrikesresor på grund av myndigheternas reserestriktioner i samband med covid-19. Syftet är att dessa kunder ska boka en ny vistelse på samma boende när det är säkert att resa igen. 

För att inspirera kunderna att göra en ny bokning på det boende som de tidigare var tvungna att avboka, ger Booking.com gästerna 15 % tillbaka (upp till 100 euro) efter vistelsen. Erbjudandet gäller för bokningar som görs innan den 31 december 2020, med utcheckningsdatum fram till den 30 april 2021. För att ge ytterligare stöd till svenska boenden kommer Booking.com inte att ta ut någon provision på de bokningar som kampanjen genererar. 

Kampanjen startar nu när världen börjar öppna upp för resor igen och är en del av flera initiativ som tagits fram för att stödja Booking.coms boendepartners under dessa utmanande tider. Övriga initiativ är bland annat en funktion som boenden kan använda för att visa vilka förebyggande åtgärder som vidtagits med anledning av covid-19. Dessutom tar inte Booking.com ut någon provision på bokningar som avbokats eller bokats om till andra datum på grund av de reserestriktioner som myndigheterna utfärdat på vissa platser. Ingen provision tas heller ut på bokningar som ersatts med en värdecheck. Villkoren kommer att implementeras retroaktivt, om tillämpligt. Booking.com har även tagit fram ett verktyg som gör det enklare för boendepartners att erbjuda flexiblare avbokningsvillkor, så att boenden ska kunna nå ut till gäster som vill ha flexibilitet ifall planerna ändras. 

”Alla vi som arbetar med resor har ett gemensamt mål – att resebranschen överlever den här krisen” säger Arjan Dijk, Senior Vice President och Chief Marketing Officer på Booking.com i ett pressmeddelande. ”Vi arbetar oavbrutet för att våra partners ska få fler bokningar igen, för att ge inspiration till resenärerna och belöna dem för att de stödjer lokala företag, så att vi kan fortsätta att göra det lättare för alla att uppleva världen igen, när tiden är den rätta.”

Även om många resor får vänta under rådande omständigheter hoppas Booking.com att dessa initiativ ska underlätta för kunder från Sverige att stödja lokala boenden som de tycker om, samtidigt som boendena får tillbaka sina kunder, när det är säkert att börja resa igen.

Kommentarer är stängda.