Annons:

Premium

Per G. Braathen: “Bromma kommer aldrig att stänga”

Travel News har träffat en av reseindustrins mäktigaste personer: Per G. Braathen. Som grundare och ägare av BRA flyg och styrelseordförande i Scandic påverkar han dagligen tiotusentals resenärer i Sverige. Här är hans åsikter om Bromma flygplats, elflygets framtid, Scandics ledning, det nya miljarduppdraget för Ving och varför Petter Stordalens hotellbolag byter namn.

“2030 ska vi ha 100 procent SAF på alla våra inrikeslinjer”

Jag träffar BRA:s grundare och ägare Per G. Braathen på flygbolagets nya huvudkontor i en nybyggd fastighet ett stenkast från Bromma flygfält. Från den stora terrassen har man suverän utsikt över planen som lyfter och landar. Just denna dag är speciellt eftersom man testar att flyga med 100 procent SAF (sustainable aviation fuel) för första gången någonsin i tankarna. Flygresan utan passagerare går bra och när planet landar applåderar de inbjudna gästerna: politiker, journalister, samarbetspartner och förstås medarbetare på BRA flyg. 

Detta är en världshändelse enligt flera talare dagens seminarium, bland annat Transportföretagens entusiastiske Fredrik Kämpfe. 

Dock lyser bland annat SVT och SR med sin frånvaro. De stora medierna i Sverige uppfattar inte den världsunika händelsen. I branschmedia har det dock blivit en stor nyhet.

På det nya kontoret arbetar för närvarande 70 medarbetare. Det är en stor ökning, under pandemin genomgick BRA en rekonstruktion och var under en period nere på knappt 20 medarbetare. Före pandemin gjordes en stor förändring i flygplansflottan. Borta är jetplanen och istället består flottan av 12 ATR-maskiner. Att flyga mellan Malmö och Stockholm tar numera tio minuter längre tid, men utsläppen är mindre och med mer SAF i tankarna blir de ännu lägre. 

Bolaget trafikerar i sommar ett tjugotal linjer, samma nästan mängd som före pandemin enligt vd Ulrika Matsgård. 

Och hon…

Har du redan Premium? .

Läs vidare med Premium

Ingår

  • Exklusiva analyser och sammanställningar av data för branchen
  • Unika intervjuer med reseindustrins viktigaste makthavare
  • Artiklar med tips och råd om hur du blir effektiv i ditt arbete
  • Och mycket, mycket mer!

Köp Premium

Area Sales Manager till Stockholm
Sista ansökningsdag:
5 juni 2024
Clarion Hotel Post söker Food & Beverage Director
Sista ansökningsdag:
28 maj 2024
Flygtaxis Support söker nya medarbetare
Sista ansökningsdag:
4 juni 2024