Annons:

Premium

Hettan i Medelhavet gör Norden populärt

Värmeböljan i södra Europa leder till ökad efterfrågan på svalare resmål. En effekt som börjar synas allt mer i Köpenhamn och Norge. Av: Linda Iliste

Just nu pågår Virtuoso Travel Week i Las Vegas. Under resemässan, som har lyxprofil, rapporterar flera operatörer att de ser förändrade bokningsmönster vad gäller traditionella respektive lite mer ovanliga sommarresmål i Europa.

– Vi har börjat se riktigt stor ökad efterfrågan på resmål som Norge och Köpenhamn som normalt inte är destinationer vi brukar boka på sommaren. Att Europa är så varmt tror jag gör att människor letar efter svalare resmål, och det skapar en stor möjlighet för nordiska länder att etablera sig som sommardestinationer. 

Det säger Rebecca Masri, grundare av den privata medlemsklubben och hotellbokningsappen Little Emperors, i ett panelsamtal under Virtuoso Travel Week.

Flera länder i Europa har under sommaren slagit rekord i högsta, noterade temperaturer. Det har bitvis varit över 45 grader varmt i Italien, Grekland och delar av Spanien.

Köpenhamn

– Norge, Köpenhamn och fjordarna har tagit över en stor del av våra sommarbokningar. Vi har definitivt märkt en förändring på grund av det förändrade klimatet, fortsätter Rebecca Masri. 

Resenärer från den nordamerikanska marknaden har också visat större intresse för Alperna, Schweiz, Österrike och Tyskland.

På nytt jobb