Annons:

Covidbevis: en snabb guide

Det så kallade Covidbeviset lanseras i Sverige den 1 juli. Det har tidigare kallats det Gröna beviset eller vaccinationsbevis. För att få ett covidbevis krävs att du vaccinerat dig mot covid-19 och har svensk e-legitimation. Covidbeviset sköts av den svenska E-hälsomyndigheten, i samarbete med bland andra Myndigheten för digital förvaltning (DIGG). I början av augusti kommer tjänsten att kompletteras med bevis på negativt covid-19-test och bevis på tillfrisknande.

Vad är syftet?

En resenär ska kunna visa att hen blivit vaccinerad mot covid-19. Detta ska underlätta för resenären att resa inom Europa. Vid utresa, inresa eller inom ett land ska resenären med hjälp av sitt covidbevis kunna visa att hen uppfyller gängse regler. Det kan dock hända att länder ändrar sina regler med kort varsel och det är upp till resenären själv att hålla sig ajour med rutinerna.

Mer information:

Utrikesdepartementets hemsida www.swedenabroad.se och UD:s app “Resklar”. 

          Hur får jag ett Covidbevis?

Om du vaccinerat dig kommer detta rapporteras inom sju dagar till Nationella vaccinationsregistret. Efter det kan du logga in med din e‑legitimation på www.covidbevis.se och hämta ditt bevis. Beviset kan laddas hem på dator, mobiltelefon eller skrivas ut. Svensk e-legitimation krävs.

Digitala brevlådor

När ett Covidbevis hämtas skickas det också automatiskt till din digitala brevlåda (Digimail, e-Boks, Kivra eller Min Myndighetspost) om du har en sådan. 

Mer information

www.covidbevis.se

www.ehalsomyndigheten.se/covidbevis

Kommentarer är stängda.

Affärsresesäljare till Travel Service
Sista ansökningsdag:
18 april 2024
Producent för grupp & konferens till Travel Service
Sista ansökningsdag:
18 april 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024