Annons:

Tegnells semesterråd: Okej att besöka stränderna här hemma, men skippa Europa

Undvik resor till Europa – men att besöka svenska stränder går bra. Det rådet ger statsepidemiolog Anders Tegnell när många svenskar nu planerar semestern för sommaren, skriver Aftonbladet.

Tegnell säger att det är ”mycket som händer ute i Europa” och att det är tryggare att stanna hemma i Sverige under sommarsemestern. Angående besök vid svenska stränder menar han att det går bra även om det ser ut att vara mycket folk.

– Ja, det tycker jag. Risken att bli smittad är mycket mindre när man är utomhus. Men det är viktigt att tänka på att det även kan uppstå trängsel i en sådan situation.

15 kommentarer

  1. Tim: Mindre smitta överallt ute i Europa än i Sverige. Mot Mallis,Kreta och Rhodos!
  2. Mia: Tegnell har ingen självkritik - Sverige har mer smitta än större delen av Europa .. tryggast att stanna hemma ? Går väldigt bra att resa om man följer restriktioner på plats. Absurt av en myndighet att ge ett sådant råd när alla satt upp riktlinjer för hur tryggt resande skall fungera, vaccinpass till slutet av juni etc.
  3. Per Skåning: Ja, Tegnells och FHM:s strategi fortsätter att förvåna. Faktum är att Sverige har 10 gånger högre smittspridning än Portugal, 3 gånger högre än Spanien och dubbelt mot Grekland och Italien. I dessa länder är det redan gynnsamt väder vilket dessutom bör göra skillnaden än större...
  4. Didrik: Svar från Tegnell på fråga om artikeln: På direkt fråga påpekade jag bara den fortsatta osäkerheten i vad som gäller för resor i Europa och världen. Inte på grund av risker med smitta utan att krav och regler vid resa är oförutsägbara. Den typen av risk finns inte på samma sätt vid resor i Sverige Med vänlig hälsning __________________________________ Anders Tegnell Avdelningschef
  5. Anders: Har Tegnell haft rätt någon gång under denna pandemin. Hans vetenskap bygger på teorier inte på vetenskap. Hade regeringen kopierat de nordiska länderna så hade vi inte haft så mycket smitta och döda, plus sparat pengar på slippa avlöna dessa teoretiker so springer miljöpartiet ärende.
  6. Anders: Med facit i hand efter ett år så ligger vi bland de sämsta i Världen. Varför jo, för vi ska inte göra som andra utan uppfinna hjulet en gång till. Vi har 21 regioner när de ska göra något blir det 21 varianter. I andra länder finns det en chef som tar ansvar. Hela tiden hör ¨man nån annan¨ Vem är den andre ! Ni har ju lön för att vara chef eller hur !
  7. Trond Henning: Vi nordmenn gleder oss veldig til å kunne besøke Sverige igjen, våre trivelige naboer. Normalt synes jeg svensker gjør smarte og veloverveide valg, men valg av strategi for å stoppe spredning av Covid-19 har dessverre blitt helt feil. Og det merkelige er at strategien ikke har blitt endret ettersom man burde forstå at den er feil. Derfor blir nok Danmark vårt nærmeste ferieland i utlandet sommeren-21, akkurat som i 2020.
  8. Realisten: Tror att Tegnells råd är positivt för alla researrangörer. Att göra tvärtom mot vad Tegnell säger är uppenbarligen en vinnarstrategi. Ingenstans i Europa är risken att bli smittad så stor som i Sverige. Hans råd blir även ett försök att få svensken att lägga sina pengar i Sverige - då blir han poppis i Löfven-gänget.
  9. Vera: Ja,sannerligen absurd fron Anders Tegnel.Det är vi många som har inte sina familjer här i Sverige,foton shilnad fron honom.Hos oss visa handlar inte bara om semester. Det hade inte skadat om istelet hade han något detaljerade berest hur ska vi vaccinerade få den gröna passet digitalt in i mobilen. Det viste inte svara om gröna passet E-hälsomyndigheten när jag ringde dit. Så kanske ska Mr.Tegnel vid nästa folhälsåmyndighetens presträf förklara hus vem ska vi ansöka den gröna vaccinpaset.och hur. Om smittan vet vi redan alt och tror inte att det är store risk utomlands en här hemma i Sverige.
  10. Nisse: Den stora frågan är väl varför det är Tegnell som ska ha synpunkter om detta; vi har ju en folkvald regering som borde hantera ärendet. Tegnell har ju rimligen ingen aning om vilka diskussioner som förs inom EU angående vaccinationspass o.s.v.
  11. Medborgare: Det gemene man som diskuterar i tråden helt verkar glömma bort är själva resandet till och från resmålen? Tar ni egen bil ner till Grekland och Kroatien eller ska ni sitta och "spotta" på stolsgrannen ombord på flyget? C-19 är och förblir aerosol.
  12. Vera: Svar till Nose.Eftersom regeringen gav i uppdrag till E - hälsåmyngigheten att utveckla tjänst för,att utfärda vaccination bevis eller gröna vaccinationpass så denna myndygheten borde veli vetat hur man skall gå till väga
  13. Vera: Ursäkta jag menade Nise inte Nose:
  14. Vera: Medborgare!Jag skall flyga till Kroacien ,hade varit even vaccinerat (even om det inte ingår dig).Det är ingen vetig mäniska som spottar på stolgrannen ombort på flyget. Desutom har man hella tiden på flygningen munskid. begriper inte vad exakt menar du i din .komentar
  15. Pingback: Redaktørens udvalgte – uge 17 - turisme.nu
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024