Annons:

Thailand satsar på hållbar turism

Travel News var på plats när Thailands Turistbyrå bjöd in till pressmöte för att berätta om det ambitiösa programmet mot nollutsläpp.

Mötet inleddes av Guvenör Yuthasak Supasorn, Tourism Authority of Thailand som beskrev den stora satsningen mot nollutsläpp, fem regioner har valts ut. Dessa är Samut Prakan (BKK), Krabi, Khon Kaen, Trat och Chiang Mai.

Guvernör Yuthasak Supasorn, Tourism Authority of Thailand

Thailand vill gå från volymbaserad turism till att attrahera resenärer som stannar längre och har ett högre värde.
Vi på Travel News fastnade lite extra för regionen Chiang Mai:s satsning på bla te-turism. Travel News före detta medarbetare Kenneth Rimdahl lämnade mediabranschen i början på 90-talet och startade tebutiker i Madrid. Sedan cirka 15 år är Kenneth baserad i Chiang Mai och är grundare av det välrenommerade Montea samt en drivande part i att utveckla hållbar turism.

Kenneth Rimdahl

Doi Pu Muen i Chiang Mai regionen har utvecklats till en turistattraktion med fokus på Lahus lokala traditioner och kultur. Här kan man till exempel plocka ekologiskt odlat te och själv delta i produktionen.

En kommentar

  1. Lucky: "attrahera resenärer som stannar längre och har ett högre värde" ???? De som har insyn i Thailands visumregler och hur det sköts garvar.
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024