Annons:

Nu kan du checka ut sent på sex Scandic-hotell

Under våren 2020 lanserar Scandic 32-timmarsdygn på utvalda hotell runt om i Sverige och drar ut på utcheckningen. Idén tar avstamp i en undersökning som genomförts bland Scandic Friends-medlemmar där det är tydligt att 24 timmar på ett dygn inte längre räcker. Knappt två tredjedelar av de tillfrågade (60,3 procent) anger att de önskar att dygnet hade fler timmar, enligt ett pressmeddelande.

– I dagens snabbrörliga samhälle är det många som önskar att dygnet hade fler timmar. Vi ser 32-timmardygnet som ett spännande experiment som svarar mot undersökningen bland våra Friends-medlemmar. Vi vet att det är svårt att få tiden att gå ihop på de timmar vi får, men vad händer om vi lägger på fler timmar på dygnet?, säger Eva Lundström, Director Marketing & Brand Scandic Sverige i ett pressmeddelande.
Undersökningen genomfördes bland 1300 Scandic Friends-medlemmar under december 2019 och visar tydligt att många känner att tiden inte räcker till. Nio av tio tillfrågade (85,5 procent) svarade att de upplever att tiden går för fort och att egentid, kvalitetstid med familj och vänner och träning är en bristvara. Undersökningen visar även att man mest längtar efter mer tid för att umgås med nära och kära, träna samt att läsa en bok – något som Scandic vill hjälpa till att förverkliga med sitt 32-timmarsdygn.
Incheckningen på hotellrummet sker som vanligt kl.15.00 och utcheckningen först kl.23.00 dagen efter.
Experimentet kommer genomföras på sex hotell i Sverige under februari till mars. Varje lördag från den 8 februari till den 14 mars kommer 32-timmarsrummen vara bokningsbara på Scandic Continental i Stockholm, Scandic Strömmen i Norrköping, Scandic Plaza i Umeå, Scandic Plaza i Borås, Scandic No.25 i Göteborg samt Scandic Triangeln i Malmö.

Statistik ur undersökningen*

– 60,3 procent önskar att dygnet hade fler timmar och 85,5 procent upplever att tiden går för fort
– Träning (0,6%), egentid (3,4%) och familjetid (8,3%) är det vi lägger minst tid på per vecka.
– Att umgås med familj och vänner, träna, ordna med vardagssysslor och läsa en bok är de alternativ som de
svarande helst hade lagt sin tid på om de fick åtta extra timmar per dag.
– 77,3 procent önskar att det fanns möjlighet till en senare utcheckning när de bor på hotell och främsta
anledningarna till detta är för att kunna njuta av hotellet/faciliteterna (37,4%) samt för att få tid till mer lugn och ro
på hotellrummet (32,7%)
– Partnern (29,3%), familjen (25,8%) och barnen (20,0%) kom högst upp på frågan ”Vem skulle du helst vilja
umgås mer med om du hade tid?”.
– Både kvinnor (88%) och män (81%) upplever att tiden går för fort.

*undersökning genomförd bland 1300 av Scandics Friendsmedlemmar mellan den 20 december 2019 till den 9 januari 2020.

 

Kommentarer är stängda.