Annons:

Skräckfilm ska marknadsföra Sverige

Men hjälp av svensk naturmystik, myter och sägner ska Visit Sweden som ägs av svenska staten, locka turister från Tyskland, Storbritannien, Nederländerna, Frankrike och USA. Till sin hjälp har skräckförfattaren John Ajvide Lindqvist anlitats att skriva en blodisande ljudnovell. Det finns även en kort skräckfilm.

”Även denna kampanj ligger kanske lite utanför det som kanske en del kopplar samman med traditionell destinationsmarknadsföring”

Genom en fantasifull berättelse om svensk natur och svenska väsen, som passar väl in i kommande Halloweentider, vill Visit Sweden på ett helt nytt sätt fånga potentiella turisters uppmärksamhet.

– Genom att nu på höstkanten lyfta fram några av de mytomspunna sagoväsen som det berättats om i folkmun genom generationer vill vi med en nypa fantasi att fler ska få upp ögonen för Sverige som turistland, säger Susanne Andersson som är VD för Visit Sweden i ett pressmeddelande.

– Vi vill med våra större marknadsföringskampanjer skapa ett stort internationellt genomslag genom att dramatisera berättelsen om Sverige som resmål med humor, lärande eller som i detta fall med spänning för att leda till ett mer medvetet resande, säger Nils Persson, marknadschef för Visit Sweden.

Till kampanjen har Visit Sweden engagerat den internationellt kände, svenska skräckförfattaren John Ajvide Lindqvist, som fick sitt genombrott med filmen Låt den rätte komma in. John har skrivit KILN, en nackhårsresande ljudnovell som är en del av kampanjen.

John är just nu aktuell med en amerikansk Tv-version på ”Låt den rätte komma in”, boken och berättelsen som fick stort genombrott i filmen med samma namn av Tomas Alfredsson.

Visit Swedens skräcknovell KILN är geobegränsad så att den endast kan lyssnas på via Spotify när man befinner sig i Sverige, i den svenska naturen.

– När man tittar på vad resenärer söker när de planerar sin semester, har många en önskan att upptäcka något nytt. Vi vill inspirera världen att komma och uppleva något helt annat, säger  Nils Persson, Marknadschef för Visit Sweden.

– Även denna kampanj ligger kanske lite utanför det som kanske en del kopplar samman med traditionell destinationsmarknadsföring, men det är det traditionella vi vill utmana för att turistlandet Sverige ska sticka ut i bruset från andra resmål och destinationer, fortsätter Susanne.

3 kommentarer

  1. X: Hm. Det räcker väl att kolla nya regeringen, snacka om skräckfilm!
  2. Skattebetalaren: Pinsamt! Är det det här våra skattepengar går till?
  3. Katarina: Jag tycker det här är sååå bra!!!! Unikt, modigt och Sverige. På riktigt.