Annons:

Visit Swedens kampanj Sweden (not Switzerland) får tummen upp av internationell media

Efter bara några dagar har marknadsföringskampanjen om turistlandet Sverige, där Visit Sweden vill göra upp med Schweiz om vilket land som är vilket, fått ett genomslag i global media i fler än 35-tal länder enligt ett pressmeddelande.

Under kampanjens första dagar, kampanjen lanserades 23 oktober, har över 500 nyhetsartiklar publicerats om Sverige i över 35 länder i flera världsdelar, utifrån Visit Swedens kampanj med sammanlagt miljontals läsare.

Bland annat publicerades flertalet artiklar i Forbes, i franska Le Figaro, i italienska Corriere della Sera och i en av Schweiz största dagstidningar Neue Zuricher Zeitung och kampanjens budskap har skapat väldigt positivt engagemang från schweizare och schweizisk media, ambassader och IKEA i Schweiz.

Kampanjen har alltså nått långt fler än de tio länder som Visit Sweden denna gång fokuserat sin marknadsföring till: Tyskland, Nederländerna, Storbritannien, Frankrike, USA och Kina samt Schweiz, Norge, Danmark och Finland.

Susanne Andersson, vd Visit Sweden: Till de ytterst få, uteslutande i Sverige, som vagt ondgjort sig över Visit Swedens kanske lite udda kampanjgrepp och tajming, hälsar Susanne:
– Vi i fantastiska, demokratiska Sverige med fritt ord, öppenhet och tolerans ska inte sitta tysta. I stället ska vi göra allt vi kan för att attrahera fler att komma hit och ta del av och inspireras av våra svenska värderingar och kanske ta med sig lite av dem hem efter en lyckad semester.

– Kollegor som arbetat för Visit Sweden i 20 år säger att ingen tidigare kampanj fått detta stora, positiva gensvar på så kort tid, säger Visit Swedens vd Susanne Andersson i ett pressmeddelande..

Visit Sweden har efter det positiva gensvaret från världen, nu utökat och accelererat kampanjen med olika typer av digital annonsering enligt plan.

I en första undersökning med 500 respondenter som sett kampanjen säger över 70 procent att de nu är mer intresserade av att resa till Sverige än tidigare.

Kommentarer är stängda.

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024