Annons:

Lina Skandevall leder Travel News Studio i vår

Travel News har knutit reseprofilen Lina Skandevall till sig som projektledare och moderator för Travel News Studio på Hamburger Börs i Stockholm under våren. Under våren blir det tre seminarier vars uppgift är att fördjupa kunskapen i ett aktuellt ämne i reseindustrin. Första gången blir den 14 mars med rubriken: “Resejournalistik i TikTok-eran”. Här svarar LIna på Travel News klassiska på-nytt-jobb-enkät.

“Jag jobbar nära flera svenska destinationer och älskar det. Jag har dessutom stått på scen i hela mitt företagsamma liv –  både som arrangör och moderator”

Lina Skandevall, du ska vara projektledare och moderator på Travel News Studio i vår. Vem är du?

– Bra fråga. Jag är resejournalist sedan 17 år. Jag är dessutom opinionsbildare med starkt fokus på Sverige för att utveckla och lyfta entreprenörskap och besöksnäringen – från enskilda företag till att medvetandegöra regeringen. Jag jobbar nära flera svenska destinationer och älskar det. Jag har dessutom stått på scen i hela mitt företagsamma liv –  både som arrangör och moderator. Och så pratar jag resor på i Nyhetsmorgon på TV4 en gång i månaden och gillar att hänga på instagram. 

Varför valde du att tacka till att arbeta med Travel News?

– Det är Sveriges främsta kanal för att hålla sig uppdaterad om branschnyheter inom besöksnäring ur ett brett perspektiv – dessutom med imponerande hög frekvens. Jag ser det som obligatorisk allmänbildning för alla i branschen. Sedan vill jag gärna lyfta in mer information om svenska destinationer, mindre företag och hållbarhet. 

Travel News Studio är en eftermiddag fylld med kunskap och nätverkande i Stockholm. Vad vill du att besökarna ska känna när dagen är klar?
– De ska känna sig inspirerade, omskakade, nöjda och framför allt få med sig konkret och ny kunskap som är applicerbar i deras arbete. Ingen ska gå därifrån och fundera över ”whats in it for me”. 

Hamburger Börs.

Första gången med dig som värd är den 14 mars på Hamburger börs i Stockholm. Ämnet är resejournalistik i TikTok-eran. Du är själv gammal resejournalist, hur mycket har allt förändrats i din värld? 

– Enormt mycket. Tryckt media är utrotningshotad – nu hittar vi inspirationen på nätet, men trots det efterfrågar många fortsatt tryckta artiklar. Att jag ofta får fylla i hur många följare jag har på Instagram vid pressförfrågningar inför en resa säger egentligen allt. 

Namnlös design – 2

“Tryckt media är utrotningshotad – nu hittar vi inspirationen på nätet” 

Är sociala medier den största revolutionen i reseindustrin sedan internet?

– Haha, det har helt klart gett kraftfull effekt, men revolutionen stavas AI.  

Reseindustrins största utmaning? 

– Massturism och ekonomiska intressen vs klimat och miljö. Dyrare resekostnader kan komma att förändra våra resemönster rejält framöver. 

Namn: Lina Skandevall 

Titel: Alltså jag vet inte. Jag har för många hattar. Får samla ihop det som ”företagare inom besöksnäringen”. 

Familj: Sambo och bonustvillingar 

Bor: Gamla Enskede, i Tänndalen och på landet utanför Norrköping.

Senaste resa: 2024 började med lugna fiskebyn Essaoira i Marocko följt av World Economic Forum i Schweiz. 

Favoritnyckeltal: Engagemang. 

Favorithotell: Just nu botaniserar jag vilt bland svenska unika hotell och är riktigt imponerad av koncepten. Hyssna Forest Resort står på tur. 

Langhammarsgubben

Favoritfärjebolag: Kärleken till Gotland gör att jag måste säga Destination Gotland. Jag vill ju få över mig och bilen. 

Favoritkryssningsbolag: jag älskar småskaligt. Scic Sailing –som har ljuvliga båtar med plats för 14 personer som hissar segel så fort de kan och lägger till i naturhamnar i grekiska och turkiska skärgården. 

Favorit Reseapp: Airbnb – älskar att använda mig av deras upplevelser utomlands. Foodtours, surfkurser, löpturer med lokala guider.        

Flygbolag som jag åker helst med: det som tar mig till nästa destination, tryggt, serviceinriktat och så hållbart som möjligt. 

Favoritdestination: Valet står mellan Island och Sydafrika. 

Min drömresa: attt åka runt i Sydamerika under en längre period. 

Detta vet vi inte om dig: att jag sjungit i kör nästan hela mitt liv och sjunger högt i bilen när jag kör ensam. 

Kommentarer är stängda.