Annons:

Regeringen vill ta bort flygskatten – “frågan är på bordet”

“Löftet” kommer i en intervju i SvD Näringsliv med infrastrukturminister Andreas Carlson (KD.) Bakgrunden är missnöje i Stockholm. Tunga näringslivsföreträdare vill se en satsning och utbyggnad av Arlanda. Den svenska storflygplatsen är redan idag långt bakom Kastrup när det kommer till internationella linjer och antalet passagerare.  

En av de åtgärder som näringslivets höjdare kritiserar mest är den svenska flygskatten. Den gör att det blir betydligt dyrare att flyga långlinjer från Arlanda än från Köpenhamns flygplats. Flera av partierna i Tidö-samarbetet har sagt att de är emot flygskatten, men än så länge har ingenting hänt. Nu uppger Andreas Carlson att den utvidgade handeln med utsläppsrätter och EU:s krav på att ha mer biodrivmedel till flyget kan ändra bilden.

– Det gör att flygskatten som ett nationellt styrmedel har spelat ut sin roll. Och det är flera partier som pekat på det.

När försvinner i så fall flygskatten?

– Det är en fråga för fortsatta förhandlingar. Jag kan bara säga att frågan är på bordet.

Comments

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Våra regler är enkla:Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 kommentarer Öppna
VD till RK Travel Group
Sista ansökningsdag:
3 mars 2024