Annons:

BRA vann Wilhelmina Skogh-priset

Det var en glad Christian Clemens på BRA som tog emot Wilhelmina Skogh-priset i går under festliga former på Travel News innergård. - Vi är glada att ni har uppmärksammat att vi faktiskt bygger en marknad och sätter igång något.

Här är vår motivering: ”Flyg med 100 procent biobränsle. Det låter så självklart år 2018, men det är bara BRA som fixar att leverera detta i praktiken.

Låt oss vara ärliga, flygbranschens vurmande för miljön känns ofta som läpparnas bekännelse. Istället för att göra något kräver branschen att EU och FN ska gå ihop och rädda planeten. Ett flygbolag som faktiskt gör något – på riktigt är BRA flyg. Sedan den åttonde april 2018 är det möjligt för alla som flyger med BRA att boka biobränsleflyg mot ett tillägg om 300 kronor per flygning. Biobränsletillägget innebär att varje resenär försäkrar sig om att den egna flygningen görs så grönt som möjligt med biobränsle, på samma sätt som att köpa grön el till sitt hushåll.

Genom den nya biobränslemöjligheten fortsätter BRA att leda den klimatsmarta, globala utvecklingen inom flygbranschen. Redan år 2009 var BRA det första passagerarflygbolaget i världen som miljöcertifierades enligt ISO 14001. Och så sent som förra veckan beviljades BRA som första och enda flygbolag medlemskap i regeringsinitiativet Fossilfritt Sverige.

Sedan 2017 har BRA erbjudit sina företagskunder och medlemmar i lojalitetsprogrammet BRA Vänner att köpa biobränsle. Bolaget har under 2017 även gjort en flygning med 45 procentig iblandning av biobränsle i en av sina sprillans nya turbopropellerflygplan, där den uppmätta minskningen av utsläpp blev 67 procent.

Detta är alltså inte bara snack utan handling. Att ge sina kunder möjlighet att vara miljösmarta och samtidigt stimulera en marknad som behöver stöd visar BRA man vågar gå från ord till handling. Tänk om regeringen agerade på samma sätt. Då skulle de två miljarderna som kommer in på flygskatten gå till att få fart på produktionen av biobränsle.  

Vi älskar informationen att BRAs biobränsle levereras av Air BP och kommer från gammal frityrolja och andra restprodukter.”

De övriga nominerade var:

Norwegians nya direktlinje från Sthlm till Orlando,  

Grand Hôtels flaggsvit,

SAS nya superwifi

och The Box i Linköping, SUS, och renoveringen av Nordic Light i Sthlm.

Travel News Wilhelmina Skogh-pris i kategorin bästa banbrytare Q2 2018 delas ut till personer och företag som utmärkt sig i sann Wilhelmina Skogh-anda. Det kan vara teknisk innovation, en storslagen byggnad, men det kan också vara ett konsekvent arbete med service och hög kvalitet.

 

2 kommentarer

  1. Charlie Lagerberg: BRA där!
  2. Subscriber User: Clemens - vilken stjärna, fortsätt precis som du gjort och led en sansad debatt i en vansinnig politisk tid. Klimatet är ett globalt problem, i Kina öppnar ett nytt kolkraftverk varje vecka, en vulkan på Island spyr ut mer än Sveriges samlade utsläpp, undrar när en sansad regering kan föra en sansad miljöpolitik och jobba internationellt för en hållbar lösning på världens problem. Att fiska politiskt stöd med baseballträ efter mygg är bara ledsamt och löser inte några problem alls. Vädret är inte Svenskt, det är globalt. Vinden blåser inte över Kina, den blåser runt jorden... Det är ett utmärkt initiativ så länge palmolja inte används i inblandningen.