Annons:

Travel News Market kör den 5 november 2020

Nu är det äntligen bestämt. Travel News Market kör i den 5 november 2020 på Stockholm Waterfront Congress Centre. Men det blir ett coronasäkrat event med bara sittande förbokade möten.

Nils Norberg, vd på Travel News, berätta varför gör vi detta?

Reseindustrin är en av de branscher som pandemin slagit hårdast mot och nu ser vi att det äntligen, om än smått, så rör det sig i en positiv riktning. Myndigheterna diskuterar just nu möjligheten för sittande event upp till 500 personer. Oavsett resultatet av detta förslag så anpassar vi lokalerna så att det inte är fler personer i samma rum än vad som tillåts. Vi upplever att det finns ett stort behov av att träffas och börja bygga för framtiden. Vi vill att Travel News Market ska vara en positiv injektion och gjuta mod i vår bransch.

 

Hur ska mässan göras corona-säkert?

Vi kommer endast tillåta besökare som har förbokat möten med minst en utställare. Mötena genomförs sittande med minst två meter mellan bord och montrar. Som utställare kan man också lägga till ett plexiglas som skydd mellan besökare och utställare. Vi tar efter Ikeas modell med att man går in i ena änden av lokalen och efter en snitslad bana med möten så lämnar man i andra änden. Vi kommer att sprida ut oss över hela lokalen för att undvika trängsel. Handsprit och munskydd kommer att finnas tillgängligt vid behov. Tyvärr så kan vi i dagsläget inte tillåta mingel och fest, men vi hoppas ju på att läget ser bättre ut i november.

 

Hur många utställare tror vi på?

Lite för tidigt att svar på. Vi startar marknadsföringen nu och kommer att uppdatera sajten vartefter nya tillkommer.

 

Har vi redan några bokade?

Jajamen, flera montrar är bokade och väldigt många har frågat om mässan blir av, så det ser verkligen lovande ut. 

 

Vad blir det för montrar?

Ståborden tas bort och ersätts med bord med sittande möblering. Övriga lösningar finns kvar, kika in på hemsidan så ser ni.

 

Och hur många besökare tror vi kommer?

Vi känner en stor efterfrågan från reseindustrin att äntligen får börja jobba igen så vi hoppas att så många som möjligt sätter bock i kalendern och kommer. Detta är vårt sätt att återstarta reseindustrin och en väg tillbaka. Reseindustrin är världens största näringsgren och lär sysselsätta var tionde människa. Det är viktigt att branschen finns kvar.

4 kommentarer

  1. Dagny: Kommer det bjudas på snittar? Är det fest efteråt så man kan mingla?
  2. Doris: Kommer där finnas kataloger som man kan ta med sig hem?
  3. Siri: Finns det chans att få en kopp kaffe?
    • Travel News: Absolut!