Annons:

Annons:

Eataly vann Wilhelmina Skogh-priset

Det blev krögaren Pelle Lydmar som fick hämta hem det första Wilhelmina Skogh-priset i kategorin bästa banbrytare Q1 2018.

Motivering: Vad krävs för att vi ska locka turister till vår huvudstad? Det krävs satsningar. Entreprenörer i besöksnäringen som förstår att ibland måste man slå på den största trumman hårt och länge för att det ska höras. Eataly är den största krogsatsningen som Stockholm sett sedan den brittiske krögaren Terence Conran byggde ett altare i glas på Berns lilla scen för femton år sedan. Då gick det åt helvete, men det kommer det inte att göra denna gång.

Eataly har på bara några månader blivit en destination i sig. Eataly sväljer 350 sittande gäster och det är fullsatt hela tiden. Krogen ligger på stans dyraste shoppingstråk och är ett välkommet inslag som drar gäster till Biblioteksgatan ända fram till midnatt. Elaka tungor talar om en turistfälla, men det stämmer inte. Maten som serveras är god och prisvärd. Stundtals är servicen kanske en aning förvirrad, men betydligt mer ofta är personalen rapp och vänlig. Dessutom kunnig om det som finns på menyn. Och var i huset du kan köpa med dig pasta och ost hem.

De andra tre nominerade var renoveringen av Yasuragi, den nybyggda takbaren och bastun The Nest högst upp i Downtown Camper och den nya direkt flyglinjen Stockholm – Shanghai med China Eastern.

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA
Team Manager till Customer Service i Sverige
Sista ansökningsdag:
10 oktober 2018
Business Travel Counselor
Sista ansökningsdag:
18 oktober 2018
Australienresor söker resesäljare
Sista ansökningsdag:
10 oktober 2018
Affärsreserådgivare till AKI Travel
Sista ansökningsdag:
2 oktober 2018
Projektledare grupp & konferenser till AKI Travel
Sista ansökningsdag:
2 oktober 2018