Annons:

Efter Brexit: Tax free ökade med 80 procent

Efter att Storbritannien lämnade EU vid årsskiftet återinfördes Tax Free på flera av färjerederiet Stena Lines linjer på Irländska Sjön och Nordsjön. De låga priserna har ökat ombordförsäljningen med upp till 80 procent under det första kvartalet trots att färre passagerare rest med färjorna som en följd av pandemin, enligt ett pressmeddelande.

– Ombordförsäljning med lägre priser än i land är och har alltid varit en viktig reseanledning för många av våra kunder, även på färjelinjerna till och från Sverige. Att vi kunnat återinföra tax free på linjerna mellan Storbritannien och EU är en positiv följd av Brexit och på flera färjor har vi utökat både butiksytorna och sortimentet, säger Carl Mårtensson, Presschef på Stena Line.

Under årets första kvartal har ombordförsäljningen ökat med upp till 80 procent på flera av linjerna på Irländska sjön och Nordsjön, jämfört med föregående år. Detta trots färre passagerare rest med färjorna än normalt på grund av reserestriktioner som en följd av pandemin COVID-19.

Även på Stena Lines färjelinjer från Sverige till framförallt Danmark och Polen syns nu ett ökat intresse för att resa med färjorna för att handla till lägre priser ombord utan att gå iland på destinationen.

Kommentarer är stängda.