Annons:

Annons:

Freja eID: Vi kan fixa covid-pass till alla svenskar

- Jag uppmanar alla inblandade – från regering och olika myndigheter till vårdgivare och vaccinatörer – att nu inte gå över ån efter vatten. Dra inte igång något mastodontprojekt för att bygga ett digitalt covid-19 pass som kommer kosta skattebetalarna miljontals kronor och ta värdefull tid, när det finns en statligt godkänd och fungerande infrastruktur som kan tas i bruk direkt och som är gratis för alla användare, skriver Freja eID Groups VD Johan Henrikson i ett mejl till Travel News. 

Freja eID fungerar på samma sätt som BankID, det senare är utvecklat av de svenska bankerna. Skillnaden är att Freja eID gärna utvecklar sin produkt och kan göra data som finns på 1177 tillgänglig i sin app. Freja eID funkar i dag på samma sätt när du har ett kreditkort i din telefon. Det är bara att logga in och legitimera dig. Redan idag kan man med Freja eID logga in och se sina recept. Att göra vaccinationer tillgängliga i samma system är en enkel utveckling Freja eID. 

– Eftersom det pågår en något ”yrvaken” diskussion om hur ett covid-pass ska hanteras vill vi som leverantör nå ut med budskapet att det finns en nyckelfärdig lösning att ta i bruk. Varje dag som går utan att Sverige erbjuder medborgarna ett digitalt covid-19 pass är en förlorad dag i den pandemi som redan ställt till med så mycket, säger Kristofer von Beetzen till Travel News.

 Här är en film som visar hur det skulle kunna fungera.

 

 

3 kommentarer

  1. Peter: Ett digitalt ePass för vaccin m.m måste integreras i flygbolagens DCS system. Inget vaccinpass / PCRtest etc , så kan du ej checka in. Typ som med ESTA till USA. Manuel verifiering i checkin/ gate är alldeles för tidsödande.
  2. Anonym: Bank-Id räcker. Varför behöver vi ens ha två olika system som gör samma sak
  3. Innovation: BankID kan inte hantera eller skicka vidare data som exempelvis ett vaccinintyg. Detta svarar ju också på din fråga varför det behövs fler än ett ID-system.

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.