Annons:

Misslyckad fresk blev turistmagnet

Hela världen skrattade åt konstnären Cecilia Gimenez renovering av Jesusbilden. Nu lockar den turister till den lilla spanska staden Borja.

Det gick inte riktigt som planerat när 81-åriga Cecilia Gimenez försökte restaurera en målning från 1930-talet, som hängt i hennes lokala kyrka och blivit skadad av fukt. Målningen var känd som Ecce homo, latin för ”Se människan”. Men efter Gimenez renovering döptes bilden snart om till ”Ecce mono”, ”Se apan”. Snabbt som en löpeld spreds verket på som ett skämt på internet.
Cecilia Gimenez blev överväldigad av uppmärksamheten och tog kritiken hårt. Men nu verkar situationen ha vänt för 81-åringen. Målningen har nämligen lockat över 40 000 besökare till staden Borja, och dragit in mer än 450 000 kronor till välgörenhet, skriver TT.

– Folk är väldigt snälla. Det finns människor som stöttat mig mycket och det är jag väldigt glad för, säger Cecilia Gimenez i The Telegraph.

– Det har varit ett tufft år för Cecilia och för stiftelsen. De inledande två månaderna var svåra, men till slut så ordnar tiden allt och i dag är en glädjens dag, som vi ska njuta av, säger Francisco Miguel Arilla, ordförande för den ideella föreningen Sancti Spiritus som äger kyrkan.

 

Kommentarer är stängda.

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024