Annons:

Annons:

Veckans rookie i reseindustrin: Sanna Norén

Här är veckans rookie i reseindustrin enligt Travel News. Sanna Norén är Managing Sustainable Operations Nordic Choice Hotels. Hon tröttnar aldrig på miljösnacket.

Vem är du?

En nyfiken och driven person som hela tiden vill lära sig mer! Att jobba med hållbarhet betyder ju att en är inne i alla delar av organisationen, vilket också ställer krav om förståelse för en hel del processer, vilket leder till att jag lär mig nya saker varje dag! Jag är en person som vill förändra, effektivisera och jobba för en mer hållbar värld!

Vad gör du?

Mina huvudsakliga arbetsuppgifter innefattar strategisk implementering och uppföljning av ISO 14001 både ute på alla våra 194 hotell, samt på central nivå.

Tröttnar du aldrig på miljösnacket?

Aldrig. Miljön är det viktigaste vi har.

Varför arbetar du i reseindustrin?

Efter att ha varit en backpacker under två års tid och samtidigt jobbat inom hotell och restaurangbranschen, så har det fallit ganska naturligt att jag vill fortsätta inom branschen. Det är otroligt spännande att framför allt jobba med hotell, då det är så många olika processer igång samtidigt. Jag ser också möjligheterna med hållbarhetsarbetet här, då vi når ut till så otroligt många människor – både dom som jag jobbar med, och till alla våra gäster!

Vad är det bästa med Nordic Choice?

Alla möjligheter! Choice är ett företag som vill förändra, gå i bräschen, sticka ut. Vi vågar! Det är ett otroligt stort engagemang på alla nivåer när vi nämner WeCare – som innefattar hela vårt hållbarhetsarbete. Vi har otroligt många som har bra idéer, kommer med input och vill engagera sig.

Hur länge tänker du stanna?

Så länge jag utvecklas inom hållbarhet, så kan jag stanna hur länge som helst. Jag är jättestolt över Choices värderingar, engagemang och driv

Din bästa resa?

Min långa backpackerresa var den bästa resan. Lärde mig otroligt mycket om mig själv, andra kulturer och inte minst hur vi påverkar vår miljö. Det var under den perioden jag insåg att jag måste göra något för att försöka rädda vår värld!

Utbildning: 

Kandidat i miljövetenskap. Vidare har jag tagit kurser inom projektledning, turism och miljökommunikation.

Vad är besöksnäringens största utmaning?

Att våga tänka hållbart – på riktigt! Att som organisation avsätta sig tid för att prata om vad vi kan göra i vår strategi inom hållbarhet. Svara på vad som är viktigt, och varför, sedan fokusera. En kan inte springa på alla bollar samtidigt.  

Vad gör du om tio år?

Har ett flertal projekt bakom mig som verkligen har gett effekt. Om tio år vill jag fortsätta att jobba aktivt inom hållbarhet, inspirera och bistå med kunskap på konkreta actions för organisationer. Dela erfarenheter, utmaningar och framgångar gör att vi kommer framåt!

_____________

Namn: Sanna Norén

Titel: Manager Sustainable Operations

Familj: Sambo, dotter och bonusbarn.

Ålder: 31

Senaste resa: Vilnius, Litauen. Förenade nytta med att intern-revidera vårt Comfort-hotell, men passade på att upptäcka den vackra staden

Favorithotell: (ej ditt eget helst): Jag har väldigt svårt att inte sätta något av våra Nordic Choice – hotell som favorit. Det som är så häftigt med Choice är att alla våra hotell är så unika! Från lugnet på Yasuragi, evenemangen på Clarion Hotell Malmö Live, Quality Hotel The Box som verkligen levererar. Kanske Hotel Clarion Post ändå är en favorit, då jag också är från Göteborg.

Favorit reseapp: På grund av mitt jobb, då jag reser väldigt mycket, så är min bästa reseapp Google maps för att hitta alla våra hotell 😉

Flygbolag som jag åker helst med: SAS

Detta vet vi inte om dig: Jag älskar att laga mat! Att få handla bra råvaror, experimentera med nya smaker, och få bjuda nära och kära. Det är fantastiskt! Ibland går det inte som jag tänkt mig, men jag lär mig på vägen.

Kommentarer är stängda.

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.