Annons:

Annons:

Så blev padel opium för överklassen!

Måste börja med att klaga lite på corona-reglerna. Är det inte helt sanslöst att man kan sitta på ett fullsmockat pendeltåg och sedan byta till SJ-tåg till Göteborg där bara hälften av stolarna får användas. Skulle jag däremot åka till Arlanda och flyga ner till Kanarieöarna så är det helt okej att planet är helt fullsatt. Allsvenskan har satt igång och på min hemmaborg i Malmö tycks det vara gott om folk i logéerna som skriker och dricker öl. På Friends arena däremot är det åtta personer på Nordens största arena som är utspridda i par samtidigt som det pågår en stor tv-inspelning med minst 20 personer. Nere på planen kramas spelarna rejält varje gång det blir mål, samtidigt som det sitter tränare i munskydd. 

Vad jag förstår så är ordet epidemiolog inte en skyddad titel utan något vem som helst kan kalla sig. Jag kallar mig själv helt vanlig samhällsmedborgare och jag fattar faktiskt ingenting. Jag är helt säker på att EU:s vaccinpass inte kommer att fungera bortsett från när man går ombord på ett flygplan. EU:s fria rörlighet har stoppats av militärer vid gränsen, men slår man på flödet så kommer det att bli tjockt med folk överallt. Det vanligaste sättet att förflytta sig i Europa är med bil och det lär man inte kontrollera speciellt mycket.

Det är bara att hoppas på att sprutan kommer snart.

***

I veckan besökte jag NK:s nya padelbana. Att det byggs en ny padelbana i Sverige var timme är ingen nyhet. Men att det öppnar en i Stockholms city är faktiskt en grej. Bakom verksamheten finns förutom fastighetsägaren Hufvudstaden som hällt in några miljoner även Oscar Arrsjö som ska driva anläggningen och fixa kläderna. Han fick idén att bygga en lyxpadelbana när han var i Huddinge och spelade och såg att det stod Rolls Royce och Bentley på parkeringen. Rika människor vill inte hänga i övergivna lagerlokaler. Jag har aldrig spelat padel, men nu har jag sett ett racket och det är obegripligt att man ta 3000 kronor för en ful plastbit. Jag har tyvärr uselt bollsinne och till detta ett mycket aggressivt humör när jag förlorar. Vi som tror att padel bara är en fluga som snart går över blir allt färre. Min chef Nils Norberg är övertygad om att padel bara är i början av sin bana. I Spanien är padel är den största sporten och enligt Oscar är padel den sport i världen som växer snabbast. Hemligheten är förstås att det är enkelt att komma i gång, att även tjocka människor kan vara med och att generationer kan mötas och alla tycker det är kul.  

Ni kan alltså glömma bort golf- och surfresor. Padelresor är det nya svarta. Och, ja Oscar Arrsjös klädmärke har signalfärgen svart. Ascario är namnet och målet är att bli lika stora som Adidas. De två har i alla fall gemensamt att det är en lek med grundarens för- och efternamn. Exakt hur fattade jag inte trots de förklarades för mig tre gånger. Men det viktigaste är väl att jag kommer ihåg namnet. 

Ascario. 

***

Hybridmöten är lätt att säga, men ganska svårt att fixa perfekt. I tisdags tycker jag att Pandox lyckades ganska bra när man körde en frågestund efter sitt årsmöte. Det mest intressanta var förstås att titta på styrelseordförande Christian Ringnes bokhylla. Enligt Wikipedia är han en “flamboyant affärsman och konstsamlare”. 

Kan man vara något finare? 

Pandox vd Anders Nissen hade fått på sig en vit skjorta dagen till ära. 

I övrigt var det ganska tunt med nyheter. 

Den enda var att Pandox numera köper fastigheter till 60 procent av byggkostnaden. Förr sa man 70 procent… Jag undrar förstås vem som betalar de resterande procenten.

***

Scandic körde också ett hybridmöte när man skulle presentera sitt nya hotell på Landvetter. Här blir det några sämre betyg. Ljud i tv är det absolut svåraste som finns. I detta fall bordet det ha varit en smula bättre. Även ljussättning på hotellchefen i Göteborg hade förbättringspotential. 

När det kommer till siffror hade Nordens största hotellbolag inte mycket att berätta. Jag undrade om Scandics investering och Midstars byggkostnad, men fick inget svar. 

Men om vi utgår från att 223 rum kostar 4 miljoner att bygga blir det minst en miljard i investering. Det innebär att Pandox kommer att betala 600 miljoner för hotellet. Mitt stalltips är att bygget kostar två miljarder och att det snart kommer att säljas till ett pensionsbolag för en hemlig summa. Det är ingen brist på kapital i vår del av världen. Det enda man bråkar om är prislappens storlek.

***

Och med dessa ord tackar jag alla läsare för visat intresse denna vecka. Ha en skön helg.

 

En kommentar

  1. Jan M: Höghastighets tåg för miljarders miljarder? I ett avlångt land som Sverige där man inte ens kan fixa så att tågen kan gå direkt in i städerna? Hål i huvudet! Jag är så gammal så jag får nog inte vara med om invigningen. Kanske lika bra. Men mina barnbarn måste vara med och betala kalaset. Till vilken nytta? Och vem ska klimatkompensera hela byggprojektet, byggandet? Svara

KOMMENTARER

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

1 KOMMENTARER ÖPPNA
Inca Tours söker biljettör
Sista ansökningsdag:
21 maj 2021

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.