Annons:

Annons:

UPPDATERAD SAS och fack når informell deal för att stoppa flygkaoset

Flera fackliga organisationer har nått informella överenskommelser med SAS-ledningen efter en sommar med inställda flyg, skriver Expressen. Tidningen skriver att personal avbrutit sina semestrar för att frivilligt gå in och jobba mot övertidsersättning.

– Jag vill inte gå in i detalj. Men vi vill ha en bättre insyn i det som händer kring affärsplanen och hur man tänker med det irländska bolaget, säger Wilhelm Tersmeden, ordförande för pilotfacket hos SAS i Sverige.

”Det stämmer att personal både på marken, i luften och kundtjänsten jobbar extra för närvarande. Det är många medarbetare som just nu jobbar hårt för att våra passagerare ska komma fram till sina resmål”, skriver Freja Annamatz i ett mejl till Travel News.

Facken har tidigare hävdat att flygkaoset till stor del berott på felplanering i samband med att lågprisbolaget SAS Ireland, med bas i London, startades.

Expressen erfar att även motsvarande fackförbund i Norge och Danmark gjort liknande överenskommelser som det svenska.

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA
Grand Tours söker färdledare och resesäljare
Sista ansökningsdag:
18 januari 2019
Vi söker en chef med stort intresse för affärsutveckling!
Sista ansökningsdag:
31 december 2018
Business Travel Consultant – Sweden
Sista ansökningsdag:
20 januari 2019
American Express Nordics – new position!
Sista ansökningsdag:
31 december 2018