Annons:

Annons:

UPPDATERAD SAS och fack når informell deal för att stoppa flygkaoset

Flera fackliga organisationer har nått informella överenskommelser med SAS-ledningen efter en sommar med inställda flyg, skriver Expressen. Tidningen skriver att personal avbrutit sina semestrar för att frivilligt gå in och jobba mot övertidsersättning.

– Jag vill inte gå in i detalj. Men vi vill ha en bättre insyn i det som händer kring affärsplanen och hur man tänker med det irländska bolaget, säger Wilhelm Tersmeden, ordförande för pilotfacket hos SAS i Sverige.

”Det stämmer att personal både på marken, i luften och kundtjänsten jobbar extra för närvarande. Det är många medarbetare som just nu jobbar hårt för att våra passagerare ska komma fram till sina resmål”, skriver Freja Annamatz i ett mejl till Travel News.

Facken har tidigare hävdat att flygkaoset till stor del berott på felplanering i samband med att lågprisbolaget SAS Ireland, med bas i London, startades.

Expressen erfar att även motsvarande fackförbund i Norge och Danmark gjort liknande överenskommelser som det svenska.

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA
ANNONS
ANNONS
ACCOUNTING
Sista ansökningsdag:
31 augusti 2018
RK Travel Group söker reseproducenter
Sista ansökningsdag:
31 augusti 2018
Resesäljare vikariat t.om mars 2019
Sista ansökningsdag:
31 augusti 2018
JUNIOR SALES/ SALES ASSISTANT
Sista ansökningsdag:
22 augusti 2018
Vi söker en ny stark kollega!
Sista ansökningsdag:
4 september 2018
Recruiting in Gothenburg
Sista ansökningsdag:
7 september 2018