Annons:

Annons:

Här är nya Radisson RED i Oslo

Radisson Hotel Group är glada över att tillkännage undertecknandet av Radisson RED Okern Oslo – det första Radisson RED-hotellet i Norge. Detta livfulla och unika hotellkoncept slår upp portarna 2021 i en av Oslos mest visionära byggnader, enligt ett pressmeddelande.

Elie Younes, vice verkställande direktör och utvecklingschef, Radisson Hotel Group, sa följande: ”Vi är stolta över att ta det första Radisson RED till Norge och erbjuda våra gäster detta djärva och lekfulla varumärke i ett av Oslos lovande områden. Det är väldigt spännande att vara en del av ett så här innovativt projekt – och det passar Radisson RED perfekt.”

År 2021 kommer Oslos mest framtidsorienterade byggnad ”Økern Portal” stå färdigbyggd. Den 81 000 kvadratmeter stora affärsbyggnaden erbjuder allt från flexibla kontorslokaler till hotell-, restaurang- och kulturupplevelser. Fastigheten byggs i samarbete med fastighetsägaren, Oslo Pensjonsforsikring AS och Norlandia Hotel Group.

Radisson RED Okern Oslo är en del av byggnaden med 224 rymliga och ljusa rum och sviter, flera mötesrum, en restaurang och en bar på takterrassen med enastående vy över Norges huvudstad. Stadens blivande kronjuvel är hotellets takterrass med trädgård och 360 graders utsikt över Oslo. Terrassen ska utformas med inspiration från europeiska städer – så att gästerna kan se fram emot förstklassig kvalitet och riktigt unika upplevelser på hotellet.

Morten A. Kahrs, ägare och VD för Norlandia Hotel Group: ”Det är med stor glädje och spänning som vi har undertecknat avtalet att ta Radisson RED till Oslo med detta fantastiska hotell. Fastigheten kommer att ge gästerna unika upplevelser och byggas med centrala inslag av innovativa och hållbara lösningar.”

Alla designval i hotellprojektet bestäms med hållbarhet och gästens upplevelse i åtanke – i syfte att erhålla miljöcertifieringen BREEAM-Nor. BREEAM är ett världsledande miljöcertifieringssystem som drivs av en tredje part. Endast en handfull av alla norska hotell har erhållit denna certifiering – däribland det välkända Radisson Blu Atlantic Hotel, Stavanger i Norge.

Radisson RED är ett lyxigt märke med särskilt utvalda hotell som erbjuder tjänster i lekfull tappning. Hotellet är beläget i pulserande städer, vilket passar perfekt för Økern. Hotellvarumärket saknar motstycke i Norden och kommer att ge nytt liv åt turistnäringen i hela regionen.

Själva Økern kallas ofta för Oslos framtida stadscentrum eftersom det är ett levande laboratorium som strävar efter att bli Europas mest miljövänliga stadsutvecklingsprojekt. Økern centrum ligger i hjärtat av Hovinbyen, ett av Oslos nyaste och mest ambitiösa stadsutvecklingsområden. Hovinbyen är Oslos största utvecklingsområde där upp till 40 000 nya bostadshus planeras, vilket kommer att förse 100 000 personer med bostad. Det finns också ett område för handel och industri på 2 500 000 kvadratmeter, vilket medför upp till 100 000 nya jobb.

Hotellet kommer att ligga i centrala Økern, inom promenadavstånd från tunnelbanan, flygbussen och Ring 3. Detta gör hotellet till ett naturligt val för gäster som vill kunna resa smidigt över hela huvudstaden.

Radisson RED Okern Oslo kommer att drivas av Radisson Hospitality enligt ett internationellt franchiseavtal.

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA