Annons:

Vinnarna i Grand Travel Award 2014

Scandic Hotels vann pris för sin digitala utcheckning vid Grand Travel Award, resebranschens stora gala på Grand Hötel. Den stora vinnaren på årets gala var SAS som kammade hem inte mindre än tre pris.

Inför 650 gäster tilldelades Scandic Hotels det nyinstiftade priset Årets Digitala Prestation för sin digitala utcheckning med motiveringen:
”Scandic visar vägen genom att göra sig av med den trista utcheckningen. Via ett sms eller mejl kan gästen checka ut med ett par klick och även betala för minibaren”.

Scandics utcheckning var utan tvekan den mest nyskapande tjänsten som resebranschen skapat senaste året. Dessutom har den praktiskt betydelse för resenären, som enkelt kan checka ut och slippa köa, säger Urban Lindstedt, redaktör för Travel News och ordförande i digitala juryn.

Sedan i november har Scandic lanserat tjänsten på alla sina hotell i Norden och är därmed första hotellkedjan i världen med att införa digital utcheckning på samtliga sina hotell i en region. Övriga två bidrag som den digitala juryn nominerat var SAS mobilapp och metasökmotorn Momondo.

Störst utdelning på galan hade flygbolaget SAS som gjorde hat trick och vann hela tre klasser: Årets bästa flygbolag Europa, Årets bästa flygbolag interkontinentalt och Årets bästa transport inrikes.

Ving tog över titeln årets Charterarrangör från fjolårsvinnaren och konkurrenten Fritidsresor och en ny vinnare utsågs även i kategorin bästa rederi, Birka Cruises. Totalt sett delades det ut priser i tolv olika leverantörsklasser efter omröstning bland 1200 anställda på svenska resebyråer och från övrig svensk resebransch.

Årets chef i resebranschen, som röstades fram av 50 chefer från branschen, blev Ticket Privatresors vd Katarina Sjögren Petrini. Årets nydanare blev Spaceport Sweden för sitt arbete för att utveckla en komplett rymddestination med äventyr både på jorden och i luften med unika högkvalitativa turistprodukter. Årets ekoturismpris, som utses av Ekoturismföreningen, gick till Vildmarksbyn Solberget för att de med hjälp av tyska gäster, tillsammans med övriga bybor, lyckades rädda Nattavaaras lanthandel förra året.

 

Vinnarna i de 17 priskategorierna:

Hotellkedja Sverige: Clarion Hotels

Hotellkedja internationellt: Radisson Blu

Charterarrangör: Ving

Specialistresearrangör: Swanson´s Travel

Biluthyrare: Hertz 

Rederi: Birka Cruises

Internationellt kryssningsrederi: Royal Caribbean

Transport Inrikes: SAS

Flygbolag Europa: SAS

Flygbolag Interkontinentalt: SAS

Årets turistland: USA

Utländsk turistbyrå: Visit Denmark

Årets nydanare: Spaceport Sweden

Ekoturismpriset: Vildmarksbyn Solberget

Årets chef i resebranschen: Katarina Sjögren Petrini, vd Ticket Privatresor Norden

Årets Resesäljare: Greger Israelsson, Resia Helsingborg

Årets digitala prestation: Scandic Hotels digitala utcheckning

 

Kommentarer är stängda.