Annons:

Premium

Hon leder kampen mot tjurfäktningar i Colombia

Andrea Padilla, en nyvald senator och mångårig djurrättsaktivist är vald för det gröna partiet och driver hårt frågan om en lag mot tjurfäktning. Colombias senat godkände ett rikstäckande förbud i december. Men än är inte sista ordet sagt, vid sidan av senaten har Colombias representanthus röstat mot ett förbud. Text: Janne Sundling

“Men tjuren dör i ett tempel, beundrad, applåderad, visar sin tapperhet och kämpar för sitt liv”

Tjurfäktning möter hårt motstånd på många platser och är i dag bara tillåtet i åtta länder: Spanien, Frankrike, Portugal, Mexiko, Colombia, Venezuela, Peru och Ecuador. Fast domstolar och kommunala myndigheter i städer som Barcelona, Medellin och Mexiko City har utfärdat domar som försvårar eller omöjliggör dessa evenemang.

– Vi pratar om levande och kännande varelser, säger Andrea Padilla, en nyvald senator och djurrättsaktivist i Colombia som utarbetade lagförslaget mot tjurfäktning.

– Vi pratar om levande och kännande varelser, säger Andrea Padilla, en nyvald senator och djurrättsaktivist i Colombia som utarbetade lagförslaget mot tjurfäktning.

– Det här är däggdjur med ett nervsystem som gör att de kan känna smärta och lidande med samma intensitet som människor … och som inte bör utsättas för en långsam och smärtsam död, säger hon.

Padillas lagförslag går ut på att all tjurfäktning ska förbjudas inom tre år. Hon vill också att tjurfäktningar bör anpassas omedelbart så att djuren inte dödas eller attackeras på arenorna. 

Men tjurfäktningarna fortsätter och en stiftelse har bildats som hoppas kunna rädda den månghundraåriga traditionen från…

Har du redan Premium? .

Läs vidare med Premium

Ingår

  • Exklusiva analyser och sammanställningar av data för branchen
  • Unika intervjuer med reseindustrins viktigaste makthavare
  • Artiklar med tips och råd om hur du blir effektiv i ditt arbete
  • Och mycket, mycket mer!

Köp Premium

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024