Annons:

Reseindustrins aprilskämt: namnbyte, lutande skyskrapa och halva priset för en främling, rymdresor

Aprilskämt är inte längre lika populärt som de en gång var. Företeelsen har anor till 1500-talet och blev stort på 1600-talet. Men fyra resebolag som vågar gå mot strömmen är Strawberry, TUI, ESS Group och First Hotels.

First Hotels ändrar namn till Raspberry.

För att ytterligare stärka varumärket och tydliggöra att hotellkedjan opererar inom hotellbranschen med starkt fokus på bärkraft, har First Hotels beslutat att ändra namn från First Hotels till Raspberry.

 – Denna typ av namnbyten verkar vara en trend bland konkurrenter i branschen och vi vill inte vara sena att haka på, säger Dam Heglien, Marketing Director hos First Hotels/Raspberry.

Namnbytet sker idag 1 april och hotellkedjans marknadsavdelning kan redan nu avslöja den nya loggan som ska pryda kedjans alla hotell.

 – Det blir ett spektakulärt namnbyte med stor fest där vi delar ut hallon till alla våra gäster, meddelar Heglien stolt och glatt på LInkedin.

Strawberry lanserar hotellrum till halva priset om du delar med en främling

Strawberry vill göra det enklare för resenärer att göra val som är bra för både miljö och plånbok. Därför lanserar vi nu rumskategorin “sov-vän”. Från 1 juni kommer gäster och medlemmar att kunna boka rum till halva priset på samtliga hotell i Norden, om de är villiga att dela rum med en främling.

Genom det nordiska konceptet Sleeping Buddy kan gäster och medlemmar boka rum till halva priset. Rumskategorin kommer att vara bokningsbar på hemsidan och i appen. Vem man ska dela rum med får man veta först vid incheckning.

– Vi letar ständigt efter nya lösningar som tillgodoser våra gästers och medlemmars behov. När den här idén landade på bordet blev det snabbt klart att detta är något som Strawberry ska vara först med. Vi vill utmana det traditionella och arbeta fram nya och spännande vägar för branschen vi verkar inom. Konceptet Sleeping Buddy är helt i linje med våra värderingar och visioner, och rebellen i oss kunde inte låta bli att ta detta till marknaden, säger Marianne Orderud, VP Brand, Marketing och Digital Sales i Strawberry i ett pressmeddelande.

En begränsning i konceptet är att enbart medlemmar med samma medlemsnivå kan dela rum. Man har även satt in regeln att gästerna som delar rum ska vara av samma kön. Målet med konceptet är att gäster och medlemmar ska kunna resa mer miljövänligt, mer budgetvänligt och kanske få en ny vän eller två. Efter hotellvistelsen kommer gästerna som har delat rum att kunna ge varandra omdömen i Strawberrys app, likt i appar som Uber. Man kommer även kunna lägga till varandra som vänner och följa varandras resor framöver.

Skulle man hitta en ny Sleeping Buddy kommer Strawberry också se till att de kan bjuda in varandra till middag, konserter eller andra aktiviteter, om de bor på samma hotell eller befinner sig i samma stad vid ett senare tillfälle.

– Vi ser fram emot att gå live med den nya rumskategorin, och tror stenhårt på att detta är något som våra gäster och medlemmar kommer använda sig av. Att våga tänka nytt och annorlunda skapar ofta starka reaktioner, men vi hoppas och tror att det här är ett nytt sätt att resa som fler kommer att överväga i framtiden. Inte bara för att spara pengar, utan för att det är ett ypperligt tillfälle att göra resandet lite mer hållbart och lite mindre ensamt, säger Marianne Orderud, VP Brand, Marketing och Digital Sales i Strawberry.

Den nya rumskategorin blir tillgänglig 1 juni, men redan nu kan gäster och medlemmar boka in en sov-vän via företagets hemsida och app. Konceptet lanseras i sociala medier i dag.

Kraftig sättning i marken i Gårda. Nu lutar den stora skyskrapan.

En av Göteborgs mest ikoniska destinationer, Jacy’z Hotel & Resort, som är beläget i den 28 våningar höga skyskrapan i Gårda mitt i Göteborg har råkat ut för en kraftig marksättning, vilket nu medfört att hela skyskrapan lutar fem grader. Enligt rapporter från Vägverket har det skett en massiv sättning i grunden under skyskrapan.

Sättningen av marken under hotellet tros ha sitt ursprung i det pågående miljardprojektet Västlänken och har varit känd sedan några veckor tillbaka. Under natten mot måndagen har den tidigare konstaterade sättningen nu tilltagit rejält vilket har resulterat i att skyskrapan lutar betydligt. Räddningstjänsten har varit på plats sedan kl 01:32 natten mot måndagen och arbetar intensivt för att säkra och stabilisera byggnaden.

Räddningstjänsten Storgöteborg har i en pressträff på måndagmorgonen informerat om att det nu anses vara säkert att vistas inom och runt området igen.

Hotellverksamheten fortsätter nu som vanligt

Jacy’z VD, Jimmy Olsson, försäkrar husets gäster och allmänheten om att verksamheten på hotellet nu kan fortsätta som vanligt, med enbart en liten ”vridning” i arkitekturen.

– Detta är en mycket ovanlig händelse, men vi har vidtagit alla nödvändiga åtgärder för att säkerställa våra gästers och medarbetares säkerhet och att komforten, förblir vår högsta prioritet. Vi på Jacy’z Hotel & Resort ser fram emot att välkomna våra gäster till en minnesvärd vistelse och en upplevelse som kanske lutar åt det oväntade hållet! berättar Jimmy Olsson i ett pressmeddelande.

TUI lanserar semesterresor till rymden

Nu tar TUI resande till nya höjder – bokstavligt talat. Från och med den 1 april 2025 lanserar reseaktören semesterresor till rymden. TUI har sett ett växande intresse för rymdturism och vill med lanseringen göra morgondagens äventyrsresor tillgängliga för gemene man.

Har du drömt om att någon dag få uppleva månen och tyngdlöshetens magi på riktigt? Från och med april nästa år är det möjligt. Som en del av TUIs strategi att bredda produktportföljen och erbjuda Allt som en resa kan vara, lanserar reseaktören nu rymdresor. Precis som TUIs övriga semesterresor går rymdäventyren att skräddarsy för varje resenärs behov – från gruppresor och soloäventyr till romantiska parresor.

– De senaste åren har vi breddat vårt utbud kraftigt genom att lansera hundratals nya destinationer, cityresor, skidresor, träningsresor och möjligheten att boka endast hotell. Genom att erbjuda semesterresor till rymden tar vi nu nästa steg och bevisar att bara fantasin sätter gränser för vad en resa kan vara, säger Dian Martinez Valencia, kommunikationsansvarig på TUI i ett pressmeddelande.

En kommentar

  1. R2: April april din dumma sill 😂 Svara

Comments

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Våra regler är enkla:Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

1 kommentar Öppna
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Producent för grupp & konferens till Travel Service
Sista ansökningsdag:
18 april 2024
Affärsresesäljare till Travel Service
Sista ansökningsdag:
18 april 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024