Annons:

Aurora Safaris vinner Stora turismpriset 2023

Aurora Safaris har utsetts till vinnaren av Stora turismpriset 2023. Det norrländska företaget hyllas för sitt bidrag till att sätta Sverige på världskartan, enligt ett pressmeddelande.

Aurora Safaris är den 30:e mottagaren av Stora turismpriset, som delas ut av Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism. Priset överlämnades på en glittrande prisceremoni på Münchenbryggeriet i Stockholm under onsdagskvällen, av Yngve Bergqvist, grundare av Ishotell och den första vinnaren av Stora turismpriset.

Från att ha startat som världens första arktiska vinterglamping, har Aurora Safari ett decennium senare expanderat till att omfatta tre naturnära lodger och ett brett utbud av arktiska natur- och kulturupplevelser. En ständig innovation av internationellt gångbara arktiska upplevelser har gjort Aurora Safaris relevant för den globala nyfikna upptäckaren och turoperatörerna som säljer det Arktiska Sverige.

Motivering till vinnaren av Stora turismpriset 2023

“På ett innovativt och hållbart sätt erbjuder Aurora Safaris arktiska upplevelser som sätter Sverige på världskartan. På ett extraordinärt sätt har de fått med sig hela bygden i en gemensam utvecklingsresa med många vinnare. De är en sann förebild och inspiration för andra företag.”

– Aurora Safaris har skapat ett innovativt och framgångsrikt koncept där de inte bara utvecklat sitt eget företag utan aktivt arbetat för att lyfta hela platsen de verkar på. De skapar förutsättningar till en levande landsbygd där Råne Älvdal är en plats som bibehåller och attraherar nya invånare att bo, leva och verka på. Det gör dem till värdiga vinnare av Stora turismpriset 2023, säger Katrien Vanhaverbeke, ordförande för Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism i ett pressmeddelande.

  • Stora turismpriset delas ut till ett företag eller annan organisation som på ett nytänkande, innovativt och hållbart sätt bidragit till att utveckla besöksnäringen. Priset delas ut för 30:e året i rad av Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism, vars syfte är att främja utveckling av kunskap inom svensk turism. Tillväxtverket är stiftelsens huvudman.

Kommentarer är stängda.

VD till RK Travel Group
Sista ansökningsdag:
3 mars 2024