Annons:

”Litauen simmar i bakvattnet”

Göran Nilervall, destinationschef på Litauens turistkontor i Skandinavien, om varför Litauen inte är lika känd konferensdestination som Estland och Lettland.

Varför är Litauen, trots att det är det största landet i Baltikum, det minst kända konferensalternativet i regionen?
– Litauen simmar i bakvattnet jämfört med Estland och Lettland, eftersom det inte funnits någon riktig satsning på inkommande turism, varken inom leisure – eller MICE-segmentet. Avsaknaden av direktflyg har självklart gjort det ”svårare” att ta sig dit. I och med att SAS börjat flyga direkt från Arlanda, och dessutom utökar linjen i augusti, blir Vilnius och Litauen ett intressantare konferensalternativ. Litauen tar över EU-ordförande-skapet den 1 juli, detta kommer att skapa mycket pr för landet.
 
Vad är Litauens styrka som konferensdestination?
– Litauen har ett stort och brett utbud av både hotell och konferenslokaler och är modernt med all teknisk utrustning som en konferensdeltagare kräver, bland annat Europas snabbaste internetuppkoppling (www.speedtest.net). Vilnius är en grön, modern stad, med ett tydligt arv från öst vilket gör det till en intressant och annorlunda konferensdestination. Litauen är bland världens billigaste resmål och den billigaste huvudstaden och landet i Europa, enligt Forex Bank.
 
Och nackdelen?
– Nackdelen är att vi inte har den självklara båtförbindelse som övriga baltiska länder har, förutom DFDS Seaways ifrån Karlshamn.

Kommentarer är stängda.