Annons:

Lettland – en jugendpärla

Nya färjor och bra flygförbindelser har gjort Riga allt mer tillgängligt för svenskarna. För jugendvänner är Lettlands huvudstad ett måste.

Det är förvånande att den pulserande storstaden Riga med flest jugendhus i Europa, bara en timme bort med flyg från Stockholm, fortfarande är så okänd bland svenskar. Breda boulevarder kantade av flagnande hus från början av 1900-talet ger ett världsvant intryck.
– Riga är en större stad och har kapacitet att ta emot konferenser på upp till 1 000 deltagare. Här finns också många bra restauranger, säger Jonas Olsson, grundare av eventbyrån Balticevent.
En annan fördel med Riga är bra flygförbindelser. Air Baltic har många flyglinjer till Europa och ett utvecklat samarbete med tidigare delägaren SAS. Tallink har också satsat på destinationen genom att köpa färjan Isabelle av Viking Line med uppgraderad standard.
– Vi har jobbat upp Tallinn som destination. Nu är det Rigas tur. Jag rekommenderar alla att sova över en natt i Riga, annars hinner man inte uppleva allt, säger Börje Palmqvist, försäljningsdirektör på Tallink Silja.
För arrangören Vulkanresor som främst ordnar grupp- och konferensresor till Island har Riga blivit deras lågprisalternativ när offerten för Islandsresor blivit för hög för ett företag.
– I Riga är maten bra och hotellen är fina. Det är kvalitet till lågpris, säger Ivar Ottosson, på Vulkanresor.

Det här kan du göra i Riga

• Rigas Gamla Stan Ett centrum med allt från medeltida byggnader till jugendhus från början av 1900-talet.
• Rudalepalatset Ett underbart barockpalats åtta mil från Riga som byggdes mellan 1736 och 1740.
• Jugendkvarteren Det finns över 800 jugendhus i centrala Riga och även ett jugendmuseum.
• Atombunkern i Ligatne Nio meter under rehabiliteringskliniken i Ligatne, en och en halv timme från Riga, finns en atombomsbunker på 2 000 kvadratmeter som skulle skydda den sovjetiska lokalregeringen i händelse av ett atomkrig.
• Badorten Jurmala Bara 25 kilometer från Riga ligger badorten Jurmala från 1800-talet med en tre mil lång sandstrand.

Kommentarer är stängda.

Flygtaxis Support söker nya medarbetare
Sista ansökningsdag:
4 juni 2024
Area Sales Manager till Stockholm
Sista ansökningsdag:
5 juni 2024
Clarion Hotel Post söker Food & Beverage Director
Sista ansökningsdag:
28 maj 2024