Annons:

Fortsatt ökning av besökare i Stockholm

Antalet besökare fortsätter att öka i Stockholm. Under 2018 stod Stockholms län för nära en fjärdedel av Sveriges totala antal gästnätter med sina 14,5 miljoner, enligt ett pressmeddelande.

Förra veckan publicerade Tillväxtverket och SCB preliminär inkvarteringsstatistik för 2018. Den visar att Stockholm står sig starkt och att stadens gästnätter ökar med +3,5% jämfört med 2017.

– Besökare är viktiga för Stockholm och vi har en balanserad tillväxt, både av svenska och utländska besökare. Besöksnäringen skapar nya jobb, framförallt för många unga och människor som nyligen har kommit till Sverige, säger Anna König Jerlmyr (M), finansborgarråd i Stockholm. Dessutom erbjuder besöksnäringen även Stockholmarna ett brett och varierat utbud.

Antalet utländska gästnätter växer ännu snabbare (+ 7,3 %) än de inhemska och de tre största marknaderna baserat på antal gästnätter är Tyskland, USA och Storbritannien. Även antalet långväga besökare ökar och Indien är nu på plats 9 och Kina på plats 11. De kinesiska gästnätterna ökade med +4 % medan de på nationell nivå backade (-4 %)

– Sedan ett par år har Stockholm tillsammans med näringen intensifierat satsningen på den kinesiska marknaden kombinerat med nyetablerade flyglinjer. Detta har gett resultat och de kinesiska gästnätterna ökar i Stockholm, säger Caroline Strand, tf VD Visit Stockholm i ett pressmeddelande.

Kommentarer är stängda.

Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024