Annons:

Tour de France startar i Danmark

När världens största cykellopp, Tour de France, trampar igång sommaren 2021 så görs det från en av världens bästa cykelstäder. Köpenhamn har fått äran att agera som startpunkt för det anrika loppet. Dessutom kommer de två nästföljande etapperna köras genom Danmark, enligt ett pressmeddelande.

Den första etappen av loppet, le Grand Départ, körs den 2 juli 2021 på en 13 kilometer lång tempobana genom centrala Köpenhamn. Den andra etappen, som är 190 km lång, startar i Roskilde den 3 juli och körs över Stora Bältbron och avslutas i Nyborg, Fyn. Den tredje etappen, den 4 juli, startar i den lilla staden Vejle, Jylland, och avslutas i Sønderborg, nära den tyska gränsen.

– Tre etapper av Tour de France körs i Danmark och det kommer att hjälpa till att sätta Danmark på världskartan. Intresset för Danmark som en semesterdestination kommer öka i och med att loppet har ca 3,5 miljarder i tittarsiffror och sänds i 190 länder. Tittarna kommer få se vackra vyer, vacker natur och sevärdheter från både stad och landsbygd i ett somrigt Danmark, säger Jan Olsen, verkställande direktör på VisitDenmark.

At the official presentation of the Danish bid for a Tour de France Grand Départ in Paris, June 20th 2016

Kommentarer är stängda.