Annons:

Ruskigt sommarväder bingo för researrangörerna –  försäljningen 60 procent upp

Högsommartemperaturerna och solskenet som många svenskar vant sig vid under maj och början på juni ser nu att vara ett minne blott. Och i takt med att kvicksilvret dalat rejält de senaste dagarna med regn, åska och blåst som dragit in över landet kom reslusten som ett brev på posten. Hos researrangören Ving ökade försäljningen av resor med hela 60 procent jämfört med samma tid i fjol.

Framför allt är det resor i närtid och under högsommaren som bokar bäst och under helgen fördubblades antalet bokningar med avresor i juli jämfört med förra veckan. Störst procentuell ökning såg Ving på destinationer som bland annat grekiska Skiathos, Samos och Thassos.

-Att vädret har en enorm inverkan på svenskarnas reslust är tydligt, vilket helgens försäljning blev ett talande exempel på. På webben ökade resesökningarna med hela 45 procent under helgen jämfört med veckan innan, så det var ett högt tryck. Förutom vädret kan vi kan misstänka att förra veckans skatteåterbäring också hade en bidragande effekt. Det ostadiga vädret ser ut att bestå kommande vecka och regnar det i sillen i midsommar vet vi att det skapar en ännu större reserusning. Så det är onekligen hög tid att boka om man vill solsäkra semestern i sommar. I synnerhet ser vi ett högt tryck på de grekiska öarna, så allt tyder på att vi även detta år kan förvänta oss en riktig Greklandssommar även om Mallorca är den i särklass största destinationen, säger Claes Pellvik, kommunikationschef Ving i ett pressmeddelande.

Thailandsvinter att vänta och uppsläpp av nästa sommars resor

Efterfrågan märks även på vinterns resor som under helgen ökade med 30 procent jämfört med vid samma tid i fjol. Thailand sticker ut och redan nu märks en ökning på 25 procent för inbokade resor. Allt tyder därför på att det blir en riktig Thailandsvinter i år.

Mest populära charterdestinationer i sommar:

  1. Mallorca
  2. Rhodos
  3. Cypern
  4. Kreta
  5. Turkiet

Comments

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Våra regler är enkla:Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 kommentarer Öppna