Annons:

Premium

Allt du vill veta om NDC, men aldrig vågat fråga om

SBTA:s Fredrik Hermelin reder ut det senaste när det gäller en ny teknisk standard vid köp av flygresor. Målet är att allt ska bli mer effektivt, men stämmer det verkligen… Svar ja, fast det kommer att tid.

“Genom NDC kan flygbolagen också i förlängningen erbjuda sina kunder en mer personlig och sömlös bokningsupplevelse direkt”

NDC eller som det faktiskt heter ”New Distribution Capability” är ny en teknikstandard introducerad av IATA 2012 ”International Air Transport Association” (IATA) som tillåter flygbolag att distribuera sina produkter och tjänster mer effektivt till resebyråer och andra distributionskanaler utanför den tidigare och traditionella distributionskanalen (GDS). GDS är system som Amadeus, Travelport, Sabre.

Idag är cirka 20 procent av de 300 flygbolag som är anslutna till IATA med och är certifierade för NDC. I Norden är det Finnair, Norwegian och Scandinavian Airlines som är de större spelarna i NDC.

Traditionellt har flygbolag använt de globala distributionssystemen (GDS) för att distribuera sitt innehåll till resebyråer. Dock är dessa kanaler kostsamma för flygbolagen och det har funnits begränsningar så att flygbolagen inte helt kunnat erbjuda sina erbjudanden och personliga tjänster till sina resenärer.

Har du redan Premium? .

Läs vidare med Premium

Ingår

  • Exklusiva analyser och sammanställningar av data för branchen
  • Unika intervjuer med reseindustrins viktigaste makthavare
  • Artiklar med tips och råd om hur du blir effektiv i ditt arbete
  • Och mycket, mycket mer!

Köp Premium

VD till RK Travel Group
Sista ansökningsdag:
3 mars 2024