Annons:

Annons:

Bekräftat: Air India väljer Stockholm

Nu kom det officiella beskedet: Air India väljer Arlanda för sin satsning i Skandinavien.

Det har spekulerats länge om var Air India ska etablera sitt Skandinavienflygg – i Stockholm, Köpenhamn eller Oslo. Nu bekräftar flygbolaget och Swedavia att det blir Arlanda som går vinnande ut striden. Air India startar sin direktlinje mellan Stockholm och Delhi den 15 augusti med tre avgångar i veckan med en Dreamliner B787-800.

– Som är en del av våra expansionsplaner är vi glada över att nu lansera direktlinjen Delhi-Stockholm, säger Ashwani Lohani, chairman & managing director för Air India i ett pressmeddelande.

Sedan 2013 har tillväxten av interkontinentala direktförbindelser till och från Arlanda varit mycket stark, och totalt har 19 direktlinjer nu etablerats.

– Vi är många som har jobbat hårt för att en direktlinje mellan Stockholm och New Delhi ska bli verklighet. En direktlinje till Indien, landet med världens näst största befolkning och med en ekonomi som växer och utvecklas i snabb takt, innebär mycket för vår tillväxt och jobbutveckling. Därför är Air Indias beslut mycket välkommet, säger Sveriges närings- och innovationsminister Mikael Damberg i en kommentar.

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA
Regional Sales Manager – BIG Travel Sweden AB
Sista ansökningsdag:
14 april 2019
Driven resesäljare sökes
Sista ansökningsdag:
9 april 2019
Säljare till Möten, Event och Partners
Sista ansökningsdag:
31 mars 2019
Account Manager Governmental till Radisson Hotel Group
Sista ansökningsdag:
22 mars 2019
Air Content Analyst
Sista ansökningsdag:
31 mars 2019