Annons:

Annons:

Flygbolag i krismöte med norska regeringen – kräver kontantstöd

Den norska flygbranschen kommer begära mer direkt kontantstöd under dagens möte med norska regeringen. ”Det här är på väg att bli en kris som man inte kan låna sig ur”, säger branschföreningen NHO:s vd Torbjørn Lothe till E24.

Norska staten har gått ut med lånegarantier på 6 miljarder kronor, men enligt tidningen E24 är det bara två bolag som nyttjat erbjudandet. Norwegian har tagit maxbeloppet på 3 miljarder det lilla flygtaxibolaget Airwing har 9 miljoner med staten som garant. Den norska tidningen Aftenposten har frågat Norwegian om bolaget nu kommer be regeringen om att få låna upp den kvarvarande garantin, något Norwegians finansdirektör Geir Karlsen ville inte kommentera.

5 kommentarer

  1. Erin: Är det det nya. Att KRÄVA saker. Det är ingen rättighet att få hjälp när det går dåligt. Staten hjälper till om det anses nödvändigt och om det anses kunna bidra till att samhällsviktiga företag inte går under. Men allt är inte statens ansvar och alla så kallade investmentbolag verkar vara som bortblåsta nu, de som annars e så snabba med pengar Svara
  2. Riggan: Håller med Erin. Man måste tänka efter före. Gå sakta fram med investeringar och inte tro att allt bara rullar på. Förr eller senare kommer bakslag, ekonomiska kriser, hälsokriser etc. Norwegian hade stora problem redan innan Covid-19 bröt ut. Svara
  3. Anders hagenstrom: Lägg ner det är kört. Svara
  4. Martin Wendpaap: De får kanske låna av Kinesiska staten. Är inte de delvis ägare av detta bolag? Svara
  5. Aimo Pethman: SAS kanske kan hjälpa. Dom ju gjort det tidigare. Svara

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

5 KOMMENTARER ÖPPNA

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.