Annons:

Spahotellen som kan vinna Wilhelmina Skogh-priset i Stockholm

Här är de nominerade hotellen som kan vinna Wilhelmina Skoghpriset i kategorin bästa spahotell i Stockholm. Den 13 maj på Travel News Business Forum 2024 Stockholm berättar vi vem som vinner ett Wilhelmina Skogh-pris.

Läs om Travel News Business Forum här!

ANMÄL DIG GRATIS

Travel News Wilhelmina Skoghpris delas ut till personer och företag som utmärkt sig i sann Wilhelmina Skoghanda. Det kan vara teknisk innovation, en storslagen byggnad, men det kan också vara ett konsekvent arbete med service och hög kvalitet.

De nominerade och vinnaren utses av en jury bestående av rese- och hotellexperter verksamma i reseindustrin. Juryns ordförande är Travel News chefredaktör Viggo Cavling. 

Lina Skandevall, varför valde du att tacka ja till uppdraget att leda utdelningen av Wilhelmina Skoghpriset? – Jag älskar allt som har med besöksnäring att göra! Att få lyfta fram och hylla personer och företag som gjort ett utmärkt jobb värmer hjärtat! Wilhelmina Skogh är dessutom en stark förebild. Gotlänning, kvinna, entreprenör och föregångare inom turistbranschen. Love it!

Bästa Spahotell:

Kategori: Detta är ett romantiskt hotell för dig som tycker om att gå runt i morgonrock. Det finns inget bättre än massage och varmt porlande vatten. Men det ska också finnas ett fräscht gym och en bastu som är beroendeframkallande. Torr- och ångbastu förstås. Efter en helg här har din höga puls gått ner och ditt välbefinnande gått upp. Du är här med din partner eller ditt tjej- eller gubbgäng. Och ja, ni hinner även spela lite padel och gå en lång promenad.

De nominerade är:  

Ellery Beach 

Ellery Beach

En gång i tiden var det IBM:s gamla kursgård. Idag är det Stockholmsregionens kanske färskaste spahotell. ESS group har tagit hand om denna före detta tegelklump från sjuttiotalet, beläget på Elfviks Udde på Lidingö, och förvandlat den till Stockholms enda beach resort.Njut av varma pooler, lyxiga solsängar och en uppsjö av behandlingar. Och hungrig behöver du inte gå, för givetvis kan du även ta del av en frukostbuffe med skärgårdsutsikt samt medelhavsinspirerade rätter i restaurang Palmers.Detta är ett spa där det är klackarna i taket och många, många, många skratt i matsalen.

Grand Hôtel

Grand Hôtel i Stockholm

Sveriges maffigaste hotell på stans bästa läge mitt emot Stockholms slott. Behöver vi skriva mer? Ja, för detta är hotellet för allt och alla. Genom alla tider. Åtminstone moderna sådana. 

Här finns Mathias Dahlgrens prisbelönta restauranger och den grandiosa Cadierbaren med stans lyxigaste frukost och ytterligare service oavsett om du är vd för Post Nord eller Postiljon från vischan på din första vistelse i huvudstaden. Här finns Nordic Spa & Fitness för heta bastubad och svalkande dopp. Och här finns sviter anpassade för en kräsen internationell gästpublik. Givetvis kan du här även boka helikopterturer och beställa room service dygnet runt. Här bor presidenter som Barack Obama när de är stan, men också barnfamiljer som unna sig ett dygn i den högsta divisionen. Oklart om han besökte spat, men det har alla andra gjort från Bruce Springsteen till Rikard Wolff, ja vi har uppgifter om att de två möttes i den heta bastun helt nakna efter ett svettigt pass. I spat och gymmet träffas även Stockholms finanselit för träning, avkoppling och ja det viktigaste av allt: skvaller. 

Ad Astra by Elite

Ad Astra by Elite

Destinationen är resan. Så är det på Ad Astra by Elite som är beläget en knapp halvtimme söder om Stockholm. På det italienska signaturhotellet kan du uppleva 161 härliga rum. Ett gäng högkvalitativa restauranger, en maffig biograf samt ett lyxigt Italien-inspirerat spa. Mer exakt så kan du i Vana Spa ta del av tre exklusiva pooler och en fantastisk utsikt över Snäckviken. Detta är rivieran på ett lite kortare avstånd. En gång i tiden var detta Sveriges lyxigaste huvudkontor. Nu är det den bästa anledning att hoppa av tåget i Södertälje. 

Yasuragi

Yasuragi

Mitt emot Ellery Beach House, på andra sidan vattnet på Nackasidan, finner du spajätten Yasuragi. I 26 år har det japanska badet varit en plats dit människor flyr vardagen för total avkoppling. Yasuragi har även fått ta emot pris som Sveriges bästa spahotell på World Spa Awards i Galgorm på Irland.

Allt började med japansk tvagning och en liten varm källa utomhus. Under åren har badet expanderat och 2017 gjorde man den största renoveringen någonsin.Klart stod ett nytt japanskt badhus. Den nya miljön är ritad av DAP Arkitekter, som efter en studieresa till Japan lät sig inspireras av den traditionella japanska badkulturen och den gamla tidens kejserliga innergårdar. Utöver badkulturen finns här tre restauranger att välja mellan, och på menyn sammanförs tydliga japanska smaker tillagade på ett tekniskt och estetiskt vis. Söker du en sakral upplevelse så är detta som att komma till paradiset. Ljuvligt.

Skepparholmen Nacka

Hotell Skepparholmen Nacka

Förebilden är konstmuseet Louisiana norr om Köpenhamn. Alltså att bakom ett ganska anonymt hus breder ett gigantiskt paradis ut sig. Just nu pågår ett stort förvandlingsnummer som ska lyfta in denna anläggning i den europeiska elitserien när det kommer till spa och badhotell. Men detta sker med varsam hand och märks knappt när man är på plats. Mys i morgonrock är fortfarande fantastiskt här. Liksom mat som serveras på de olika restaurangerna och förstås baden som är det självklara navet i verksamheten.

Elite Palace Hotel Stockholm

Elite Palace Hotel Stockholm

Elite är den ständiga trean bakom elefantkedjorna Scandic och Strawberry. För några år sedan gick grundaren och ägaren Bicky Chakraborty sorgligt bort, nu är det hans dotter som tagit över koncernen. Men av detta skifte märks föga i verksamheten. Elite tuffar på i långsam men trygg takt. Elite Palace Hotel är en kedjans kronjuveler som ständigt utvecklas. Årets nyhet är ett riktigt snyggt barnrum. Och förstås fler rum i fastigheten. I källaren hittar vi det ljuvat spat som är beroendeframkallande av både gäster och Vasastansbor. De kanske säger till sin partner att ska träna i det lika eleganta gymmet, men vi vet att det är poolerna och en stekhet bastu som verkligen drar. En gång i tiden var det Aje Philipsons pappa som sålde bilar i huset. Nu är det hotell för nästan hela slanten. Läget är lite off om du vill hänga på Stureplan, men varför ska du göra det när spat i källaren är magiskt?

Förra årets vinnare blev Smådalarö Gård. I år är de inte med och tävlar.

Läs om Travel News Business Forum här!

ANMÄL DIG GRATIS

Kommentarer är stängda.

Flygtaxis Support söker nya medarbetare
Sista ansökningsdag:
4 juni 2024
Area Sales Manager till Stockholm
Sista ansökningsdag:
5 juni 2024
Clarion Hotel Post söker Food & Beverage Director
Sista ansökningsdag:
28 maj 2024