Annons:

31 nya hotell till Svenska kursgårdar

Hotellsammanslutningarna på den svenska marknaden går igenom en turbulent period. Men Svenska Kursgårdar tycks stabilare än någonsin.

Under det förra året exploderade medlemsantalet när 31 nya hotell anslöt sig och nu, med 112 namn i portföljen, har de infört ett tillfälligt intagningsstopp.
Flera av de konferenshotell som lämnat Sweden Hotels och Best Western Hotels har valt att gå till Svenska Kursgårdar, som ångar framåt med vinnarstämpel.
Vd Johan Svensson ser två anledningar till framgången:
– Många är rädda att marknaden börjar svikta och då är det tryggt att ha en stabil samarbetspartner. Men framför allt har vi gjort en uppryckning i vår marknadsbearbetning och arbetat aktivt med regionala workshops – aktiviteter med våra kunder.
Svenska Kursgårdar har delat in Sverige i fem regioner, fem olika nätverk, där medlemmarna själva bestämmer vilka investeringar de vill göra – och hur mycket pengar de ska satsa.
Konkret visar det sig till exempel i att området Stockholm anställt en egen regional säljare och att region Syd valt att satsa extra pengar på marknadsföring av bokningssystemet Konferensportalen, som idag har 15000-20000 unika träffar varje månad.
Mätningar som Statistiska Centralbyrån utfört visar också att medlemmarna i Svenska Kursgårdar klarar sig bättre än de konferensanläggningar som står utanför.
2002 hade Svenska Kursgårdar 38 procents kapacitetsbeläggning medan konkurrenterna i snitt låg på 30 procent. Det betyder att de dragit ifrån cirka två procent varje år sedan 1999.
– Jag kan bara konstatera att vi har väldigt nöjda medlemmar just nu. I en vikande marknad har vi lyckats hålla ställningarna och till och med öka lite, säger Johan Svensson.
Stefan Sjödin

Kommentarer är stängda.

Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Clarion Hotel Post söker Food & Beverage Director
Sista ansökningsdag:
28 maj 2024